Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3601 tot 3605
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Uitzonderlijke situatie bij goudmijnaandelen!

Een héél uitzonderlijke situatie bij goudmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de goudmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige goudbeleggers.

Met name de heftige daling van de goudmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

BIS: ‘Sterke dollar is een bedreiging voor de financiële stabiliteit in de wereld’

Het BIS, controleorgaan van de centrale banken, waarschuwt dat de sterke Amerikaanse dollar negatieve gevolgen zal hebben voor de financiële stabiliteit in de wereld. Vooral Europese banken kunnen in de problemen geraken.

Na de overwinning van Trump schieten rentevoeten over heel de wereld omhoog, samen met de dollar. En dat kan serieuze problemen opleveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Trumponomics geeft bijna 100 procent zekerheid op renteverhoging

Analisten waarschuwden begin november dat een Trump-overwinning er voor zou zorgen dat de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve minder groot werd.

In plaats daarvan zien we nu precies het tegenovergestelde. Een renteverhoging door de Fed in december is bijna een zekerheid te noemen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Te vroeg om te juichen

In Nederland gaat het goed, in Duitsland minder. De groeicijfers van de Duitse economie nemen af. Maar dat komt niet uit de lucht gevallen.

'De optelsom van plussen en minnen was al niet geweldig. Het aantal tegenvallers begon toe te nemen, aantal meevallers begon af te nemen. Dan komt er opgeteld geen mooi cijfer uit. Maar 0,2 is wel weinig hoor. Dat is een ding wat zeker is', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

4 redenen waarom het beter is om je eigen geld zelf te beheren

Soms vragen mensen zich wel eens af waarom ze niet zo veel geld hebben om achteraf er achter te komen dat ze hun financiën gewoon verwaarloosd hebben. Geld is als een kind, je moet er voor zorgen. Wanneer je het zijn goesting laat doen, gebeuren er pijnlijke dingen.

Er zijn dan ook sterke voordelen aan het eigen beheer van je geld.