Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 36001 tot 36005
Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De ECB heeft een nieuwe vijand gecreëerd: de Bitcoin

Waarom de ECB de tijd rijp vond om het fenomeen Bitcoin onder de loep te nemen is niet bekend, maar Bitcoin is een alternatief betaalmiddel dat serieus genomen moet worden. De prijs voor een Bitcoin verdubbelde het afgelopen jaar.

Als deze virtuele munt een opmars maakt als een waardevol betaalmiddel, zullen de centrale banken niet alleen goud en zilver onder controle moeten houden. Een grotere vraag naar virtueel geld kan het imago van de centrale banken schaden. Volgens het bedrijf achter Bitcoin is het aantal bedrijven dat betaling via Bitcoins aanvaardt met 50 % gestegen sinds november tot ongeveer 2.000.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Italiaanse rente naar laagste peil sinds 2010

Italië heeft woensdag 3,5 miljard euro opgehaald met leningen voor 10 jaar. De rente op die obligaties zakte tot het laagste peil sinds oktober 2010.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Geen bussen in Napels: geen geld voor diesel

In Napels zijn woensdag na de ochtendspits bijna alle bussen gestopt met rijden uit gebrek aan diesel.

Het gemeentelijke openbaarvervoerbedrijf Azienda Napoletana Mobilità (ANM) heeft geen geld om de brandstof te betalen. Dit hebben Italiaanse media gemeld. Passagiers reageerden woedend. ANM wijst erop dat klanten dinsdag al via Facebook en Twitter op het probleem zijn gewezen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Nieuw dieptepunt voor bouw koopwoningen

Het aantal vergunningen dat is verleend om nieuwe koopwoningen te bouwen, is in de twaalf maanden tot en met november gedaald tot 23.000. 

Dat is het laagste niveau sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gegevens in 1995 bijhoudt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Eén op drie Europeanen heeft geen spaarcenten

De Belg heeft gemiddeld 20.000 euro op zijn spaarboekje en financieminister Vanackere pleit ervoor dat geld in bedrijven te investeren. Maar eenderde van de Europeanen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van ING Bank.