Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 36006 tot 36010
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Alles wat je moet weten over goud in 1 grafiek

Morgan Stanley stelde een grafiek samen waarin alles vervat staat over het gebruik van goud. Het geeft een overzicht van de laatste 7 jaar en een voorspelling van de komende 5 jaar. Hoe zet de evolutie van goud zich verder in de maatschappij?

Ondanks het feit dat goud geen echt geld wordt genoemd, wordt het wel massaal gekocht door de centrale banken. En ondanks dat er vele zijn die goud nutteloos noemen, wordt het toch veelvoudig gebruikt in de industrie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

“Rente zou onder normale omstandigheden al lang gestegen zijn”

Op het World Economic Forum in Zwitserland Davos gaf Lloyd Blankfein van Goldman Sachs een heldere uitleg voor de sterke prestaties op de markten. De koersen zijn gestegen terwijl heel wat investeerders ‘onderbelegd’ waren. De beweging werd op die manier versterkt.

Het herstel van de koers van de Euro en de stijging van de obligatiekoersen in landen als Italië en Spanje spreken in dat verband boekdelen. De investeerders hebben het Doomsday-type trade laten varen en hopen op een terugkeer naar ‘business as usual’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Yahoo! krijgt licht op groen voor bedrijfsresultaten

Na de banken was het vorige week de beurt aan de grote technologiebedrijven om met resultaten te komen, met nog een verlengstuk deze week. Vanavond na het slot van de handel op de beurs van Wall Street kwam Yahoo! met de resultaten over het voorbije kwartaal.

Het internetbedrijf rapporteerde een omzet van 1,35 miljard dollar, of bijna 2 % meer op jaarbasis. De nettowinst bedroeg 272,3 miljoen dollar, tov 295,6 miljoen dollar. Daardoor kon de eps berekend worden op 23 dollarcent, tov 24 dollarcent 12 maanden geleden.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Laatste genoteerde bank verliest AAA-rating

De Canadese Toronto-Dominion Bank (TD Bank) werd maandag (lokale tijd) teruggezet tot Aa1.

Moody's waardeerde in totaal zes van de grootste Canadese financiële instellingen af, door zorgen over de schuldenlast bij klanten van de financiële concerns en de hoge huizenprijzen in het land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

17.000 werknemers verloren in 2012 hun job door collectief ontslag

Vorig jaar geraakten in België 16.707 werknemers hun job kwijt bij een procedure van collectief ontslag. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Tewerkstelling die Le Soir publiceert. In 2011 waren er dat 6.655.