Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36006 tot 36010
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Obama vreest negatieve reactie van markten zonder oplossing begroting

De Amerikaanse president Barack Obama heeft, enkele uren voor het aflopen van de deadline voor een begrotingsakkoord, gewaarschuwd voor de negatieve reactie van de markten als er geen oplossing wordt gevonden. In een interview met NBC zegt de president dat er nog geen uitzicht is op een oplossing. Hij houdt er rekening mee dat de Republikeinen alsnog een lastminute-deal zouden blokkeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Obama: ontzie in ieder geval middenklasse

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de politieke leiders in het Congres opgeroepen in ieder geval te voorkomen dat de middenklasse vanaf 1 januari meer belasting moet gaan betalen als gevolg van de 'fiscal cliff'. Hij deed dat zondag in het NBC-televisieprogramma Meet the Press.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

'China kijkt voor miljarden-oliedeal in Irak'

China is van plan een oliedeal van miljarden dollars met Irak te sluiten.

Nu de Verenigde Staten Irak willen verlaten springt China in het gat wat achterblijft. De oliemaatschappij PetroChina zou volgens informatie van Der Spiegel interesse hebben in een investering van 50 miljard dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Cameron ziet 2013 met vertrouwen tegemoet

De Britse premier David Cameron ziet met vertrouwen 2013 tegemoet.

In zijn oudejaarstoespraak zei de premier het komende jaar met 'realisme en optimisme' tegemoet te zien. "Realisme omdat je de problemen die in de afgelopen decennia zijn ontstaan niet zomaar op kunt lossen. Er zijn geen snelle oplossingen en ik zou ook niet anders willen beweren."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Amerikaanse aandelenmarkt relatief duur vergeleken met andere landen

Business Insider plaatste onlangs op haar website een grafiek die door de Britse zakenbank Barclays werd samengesteld. De grafiek laat de gemiddelde koers/winst verhouding zien van de totale aandelenmarkt in een groot aantal verschillende landen. Op basis van deze grafiek behoren Amerikaanse aandelen eind 2012 tot de duurste van de wereld. Van de selectie die Barclays maakte waren alleen aandelen in Zuid-Afrika en India duurder, gebaseerd op de koers/winst verhouding.