Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36011 tot 36015
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Goud teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van goud mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: Goud sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De goudkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. Goud is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de goudprijs zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is goud ver teruggezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Vertaling freegold interview met Koenraad Verheyden

Begin oktober vorig jaar werd Koenraad Verheyden geïnterviewd door het Freegoldforum. Koenraad koopt al veertig jaar goud en begon dus al met het kopen van goud kort na de ontkoppeling van de dollar aan goud. Hij is dus echt een expert, die kan meepraten over de ontwikkelingen op het gebied van goud en valuta en die vanaf het begin meemaakte hoe de freegold theorie ontstaan is.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

'Het besef dat we anders moeten leven begint te gloren'

Herman Wijffels en Martijn Lampert: 'Materiƫle vooruitgang is niet meer het hoogste goed'.

De economische crisis raakt steeds meer mensen persoonlijk. Ze verliezen hun baan of hebben minder geld te besteden. De crisis tast ook het geloof in een betere toekomst aan.

Herman Wijffels wil die problemen niet bagatelliseren. Maar de voormalig topman van de Rabobank, voorzitter van de Sociaal Economische Raad en bewindvoerder bij de Wereldbank, ziet ook een andere trend, eentje die hem optimistisch maakt. Met onderzoeksdirecteur Martijn Lampert van Motivaction analyseerde hij stapels onderzoeken naar wat mensen drijft en hoe ze aankijken tegen maatschappelijke ontwikkelingen. Daaruit concluderen ze dat mensen zich instellen op een andere samenleving, waarin materiƫle vooruitgang niet meer het hoogste goed is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Grieken verwachten nog meer ellende

Volgens een peiling van de Atheense krant ToVimadenkt 72 procent van de bevolking dat 2013 voor hen nog slechter zal uitpakken dan het toch al moeilijke 2012.

Van de ondervraagden verwacht 64 procent dat de situatie in Griekenland als geheel zal verslechteren.

De Grieken gaan gebukt onder zware bezuinigingen als gevolg van de economische crisis. Het land gaat zonder steun van de EU failliet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Slecht derde kwartaal voor autoverkoop

Zo'n zeventig procent van alle Nederlandse autodealers heeft in het derde kwartaal van dit jaar verlies gedraaid, zo blijkt uit de Bovag Branchebarometer.

De autoverkopen zitten behoorlijk in het slop, en dat merken de autodealers natuurlijk als geen ander.