Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36011 tot 36015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Japanse inflatie wordt één van de belangrijkste verhalen in de wereld

Met Shinzo Abe heeft Japan een nieuwe premier gekregen en die koestert grootse plannen. Hij heeft namelijk de oorlog verklaard aan de deflatie, de economische plaag die het land met de rijzende zon nu al jarenlang teistert. Abe staat voor een moeilijke opgave.

Hij wil namelijk de inflatie vrije doorgang bieden en één van de wapens daartoe is een depreciatie van de koers van de Yen. Die zou vooral tegenover de dollar in koers moeten dalen, zodat Japan t.o.v. de US concurrentieel sterker komt te staan. De krachtige Yen heeft de Japanse bedrijfswereld namelijk veel pijn gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Nu niet kijken, maar… Chinese import van koper gaat door het dak!

De Chinezen zijn weer massaal koper aan het inslaan. Dat blijkt immers uit de jongste importcijfers, die momenteel een parabolische stijging ondergaan.

Afgelopen zomer was de markt nog verontrust over de hoge voorraden van het rode metaal in China, maar het blijkt dat die voorraad inmiddels al volledig verwerkt is met de enorme expansie van de Chinese economie.

Zoals u kan zien op de onderstaande grafiek, stijgt de import van koper in China als nooit voorheen en zit momenteel op het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar.

Bron: anarchiel.com
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Spaanse slotenmakers weigeren hulp aan banken

In het Spaanse Pamplona hebben slotenmakers hun krachten gebundeld tegen de Spaanse banken. Ze weigeren de deursloten van wanbetalers op vraag van de bank te vervangen, zodat mensen toegang tot hun huis blijven hebben.

Slotenmakers worden om de haverklap opgeroepen om deursloten open te breken en mensen uit hun huis te zetten, waarna de sloten vervangen worden. De Carlos weigert nog langer het vuile werk van de banken op te knappen. “Ik heb alle slotenmakers bijeengeroepen en het heeft ons een kwartiertje geduurd om een overeenkomst te bereiken”, zegt hij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

8 redenen op optimistisch te zijn in 2013

Het is niet allemaal kommer en kwel tegenwoordig. Er zijn ook vele goede dingen waar we ons aan op kunnen trekken. Kijk maar eens naar onderstaande lijst en je ziet 2013 meteen rooskleurig tegemoet:

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

45% van Nederlanders heeft moeite rond te komen

De harde gevolgen van de economische crisis worden steeds nijpender. Momenteel worstelt ongeveer de helft van de Nederlanders om aan het eind van de maand te eindjes aan elkaar te kunnen knopen.