Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 36021 tot 36025
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

'China kijkt voor miljarden-oliedeal in Irak'

China is van plan een oliedeal van miljarden dollars met Irak te sluiten.

Nu de Verenigde Staten Irak willen verlaten springt China in het gat wat achterblijft. De oliemaatschappij PetroChina zou volgens informatie van Der Spiegel interesse hebben in een investering van 50 miljard dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Cameron ziet 2013 met vertrouwen tegemoet

De Britse premier David Cameron ziet met vertrouwen 2013 tegemoet.

In zijn oudejaarstoespraak zei de premier het komende jaar met 'realisme en optimisme' tegemoet te zien. "Realisme omdat je de problemen die in de afgelopen decennia zijn ontstaan niet zomaar op kunt lossen. Er zijn geen snelle oplossingen en ik zou ook niet anders willen beweren."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Amerikaanse aandelenmarkt relatief duur vergeleken met andere landen

Business Insider plaatste onlangs op haar website een grafiek die door de Britse zakenbank Barclays werd samengesteld. De grafiek laat de gemiddelde koers/winst verhouding zien van de totale aandelenmarkt in een groot aantal verschillende landen. Op basis van deze grafiek behoren Amerikaanse aandelen eind 2012 tot de duurste van de wereld. Van de selectie die Barclays maakte waren alleen aandelen in Zuid-Afrika en India duurder, gebaseerd op de koers/winst verhouding.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Goud teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van goud mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: Goud sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De goudkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. Goud is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de goudprijs zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is goud ver teruggezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Vertaling freegold interview met Koenraad Verheyden

Begin oktober vorig jaar werd Koenraad Verheyden geïnterviewd door het Freegoldforum. Koenraad koopt al veertig jaar goud en begon dus al met het kopen van goud kort na de ontkoppeling van de dollar aan goud. Hij is dus echt een expert, die kan meepraten over de ontwikkelingen op het gebied van goud en valuta en die vanaf het begin meemaakte hoe de freegold theorie ontstaan is.