Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36036 tot 36040
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Duitse bunds sluiten licht hoger

Duitse bunds zijn vrijdag iets hoger gesloten, terwijl de voortgang in de begrotingsonderhandelingen het sentiment op de financieringsmarkten blijft bepalen, en Italie wederom succesvol obligaties wist te plaatsen, waarbij de financieringskosten iets opliepen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Olieproductie VS hoogst in 19 jaar

De olieproductie in de Verenigde Staten heeft vorige week het hoogste niveau bereikt in 19 jaar. Dat heeft het Amerikaanse energiebureau Energy Information Administration (EIA) vrijdag gemeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Verlies voor Brusselse beurs

Beleggers wereldwijd maakten zich vandaag zorgen over de naderende deadline voor een akkoord over de Amerikaanse begroting. In Brussel zakte de Bel20 met 0,82 procent tot 2.466,27 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Beurzen lager door zorgen VS

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na een kalme handelsdag met verliezen gesloten. Beleggers waren sceptisch over een goede afloop van de onderhandelingen over de 'fiscal cliff'. Vrijdag vinden nieuwe onderhandelingen plaats in Washington om toch nog voor het einde van het jaar tot een oplossing te komen voor de begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Ons huidige financiële systeem is een piramidespel.

Het was letterlijk aan de vooravond van kerstmis dat minister-president Rutte de natie opriep om te gaan consumeren en wel met volle kracht. Hij zei nog net niet dat het geld moest rollen, maar bedoelde dat wel. Lees verder voor de column van René Tissen.

Ons huidige financiële systeem draagt alle kenmerken van een op schuld gebaseerd piramidespel en in zo’n systeem is het inderdaad van vitaal belang dat er steeds meer geld in omloop is.

Dat is dus het geval in het huidige systeem. Daarvan is het belangrijkste principe dat geld tot doel heeft om groei te realiseren. De bedoeling van geld is dat het ofwel direct wordt omgezet in eigen vermogen, bijvoorbeeld door maandelijks inkomen in ruil voor arbeid te verkrijgen, ofwel op termijn tot eigen vermogen leidt, onder andere via investeringen. Heel veel stimuleringsgeld bereikt momenteel niet het stadium van groeidiamanten, maar sneuvelt al eerder omdat het verkeerd gebruikt wordt.