Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 36041 tot 36045
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Centrale bank Japan wil deflatie bestrijden

President Masaaki Shirakawa van de Japanse centrale bank wil met de nieuwe regering samenwerken om de economische groei te bevorderen en de deflatie, de daling van de prijzen, tegen te gaan. Dat maakt hij zaterdag duidelijk in een interview met de zakenkrant Nikkei.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Hoe een Aziaat de eurocrisis wil oplossen: verlaag het minimumloon, verbied vakbonden, maak ontslag makkelijker

Drie heilige huisjes maken het economisch herstel in Zuid-Europa vrijwel onmogelijk: het minimumloon, de vakbonden en de wetten die werknemers ontslaan bemoeilijken. Deze huisjes met de grond gelijk maken is (helaas) politiek onmogelijk, beweert vermogensbeheerder Mohnish Pabrai in een interview met De Tijd (gedeeltelijk leesbaar via LVB.net), maar begin klein en de crisis lost zichzelf op.

Pabrai stelt voor om in Zuid-Europa kleine economische zones te creƫren waarin het minimumloon tot vijf euro per uur wordt beperkt, werkgevers hun werknemers eender wanneer kunnen ontslaan en vakbonden de eerste twintig jaar niet worden toegelaten.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Obama optimistisch over begrotingsdeal

De Amerikaanse president Barack Obama is ,,redelijk optimistisch'' dat er nog voor het einde van het jaar een begrotingsakkoord is. Dat zei hij vrijdagavond na overleg met de Democratische en Republikeinse leiders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

'Overleg fiscal cliff raakt rating VS niet'

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verwacht niet dat de onderhandelingen over de 'fiscal cliff' zullen leiden tot een afwaardering van de Amerikaanse kredietwaardigheid. Dat heeft S&P vrijdag gemeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

'Obama blijft bij oude plannen fiscal cliff'

De Amerikaanse president Barack Obama wil vrijdag geen nieuwe voorstellen op tafel leggen om de begrotingscrisis in de Verenigde Staten op te lossen. Hij houdt vast aan zijn eerdere plannen. Dat meldden bronnen rond de besprekingen in het Witte Huis.