Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36046 tot 36050
Bron: openhandel.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Werkloosheid, armoede en 'topinkomens' in eurozone gestegen!

Er schijnt geen goed nieuws meer uit Brussel te komen. Er zijn momenteel drie soorten stijgingen in eurozone. De stijging van armoede en werkloosheid, evenals opmerkelijk: de aantal topinkomens in publieke sector!

Terwijl EU voor groeiende armoede waarschuwt, is een stijging van werkloosheid in eurozone - in 2012 ongeremd doorgegaan en is in November 2012 op 11,8 procent van de beroepsbevolking uitgekomen. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

'Het onverzadigbare socialistische verlangen naar uw geld'

Naast kritiek heeft de belastingsvlucht van de Franse acteur Gérard Depardieu hem ook veel sympathie vanwege zijn landgenoten opgeleverd, merkt de Spaanse krant ABC op:

‘Misschien omdat een steeds groeiend aantal mensen beseffen dat de sociale staat niet oneindig kan worden uitgemelkt. Dat het onverzadigbare verlangen van de Socialisten naar de welvaartstaat - aan de welke ze hun succes danken - niet langer kan worden gefinancierd. Dat niet enkel de rijken, maar ook de middenklasse het moe is om voor een mammoetstaat te betalen in dewelke de grens tussen solidariteit en populisme  steeds onduidelijker wordt.

In Frankrijk, het geboorteland van Depardieu, betaalden de 10% rijksten in 1975 ruim 62% van de inkomensbelasting. Vorig jaar was dat al 74%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

'Woningverkopen op laagste niveau in jaren'

De NVM, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland, maakt donderdag naar verwachting bekend dat de huizenprijzen vorig jaar met dik 7 procent zijn gedaald.

In de laatste maanden van het jaar was er nog een run op koopwoningen, maar het is maar de vraag in hoeverre dat verdere prijsdalingen heeft kunnen voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Dr. Doom verwacht een 10% correctie van de goudprijs

Marc Faber hing vanmorgen aan de lijn met CNBC om zijn visie op de beurzen af te geven. Faber is – hoe kan het ook anders - negatief over de financiële markten, meer bepaald de groeilanden (Vietnam, China, Japan). De aandelen in de opkomende landen hebben er al een geweldige rally opzitten, dus is het tijd voor een pauze, aldus Faber.

Marc Faber is in feite over alle markten negatief, gezien de gigantische beursrally sinds de bodem van maart 2009, maar omdat er zoveel monetaire interventies zijn door de centrale banken is het moeilijk om tegen de markten te speculeren.

Ook voor goud verwacht Faber wellicht nog een correctie van zo’n 10%, maar hij verkoopt zijn goud niet omdat het als een verzekering fungeert in zijn portefeuille.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

EU waarschuwt voor groeiende armoede

Inwoners van de Europese Unie lopen steeds meer kans op armoede en uitsluiting. Het risico neemt gestaag toe.

Dat zei Europees commissaris Laszlo Andor (Werkgelegenheid en Sociale Zaken) dinsdag bij de presentatie van een verslag over de arbeidsmarkt en de sociale ontwikkelingen in de EU. ''U hebt mij niet nodig om te vertellen dat 2012 weer een zeer slecht jaar was voor Europa.''