Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 36046 tot 36050
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Huizenverkopen VS naar hoogste niveau in 2 jaar

De index voor het aantal aanstaande huizenverkopen in de Verenigde Staten is in november gestegen naar het hoogste niveau sinds april 2010, blijkt vrijdag uit cijfers van de National Association of Realtors (NAR).

De index steeg vorige maand met 1,7% ten opzichte van oktober tot een niveau van 106,4. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen hadden verwacht dat de index zou stijgen met 1,2%. In oktober steeg de index met 5,2% en kwam toen voor het eerst sinds juli weer boven de 100 uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Verlies op Wall Street door politieke zorgen

De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met verlies geopend. Beleggers lijken de hoop te verliezen dat Amerikaanse politici er nog voor de jaarwisseling in slagen een akkoord te sluiten waarmee de fiscal cliff kan worden voorkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Europese beurzen op verlies

De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel op verlies. Beleggers zijn sceptisch over een goede afloop van de nieuwe onderhandelingen over de 'fiscal cliff'.

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 0,7 procent lager op 342,39 punten. De MidKap-index noteerde 0,6 procent in de min op 533,69 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 1,2 procent lager.

Ook op Wall Street zorgde de fiscal clif voor zorgen bij beleggers. De Dow-Jones stond kort na aanvang 0,6 procent lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Bankiers moeten verplicht eed afleggen

Bankiers moeten vanaf 1 januari beloven te tonen dat ze hebben geleerd van de kritiek op bankiers die ontstond in de financiƫle crisis van 2008.

''Ik beloof dat ik een zorgvuldige afweging zal maken tussen alle belangen die bij de onderneming betrokken zijn, te weten die van de klanten, de aandeelhouders, de werknemers en de samenleving waarin de onderneming opereert.'' Die eed moeten bankiers gaan afleggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Scepsis overheerst op Wall Street

Beleggers in New York leken vrijdag weinig vertrouwen te hebben in een goede uitkomst van de besprekingen tussen Democraten en Republikeinen over het afwenden van de zogenoemde 'fiscal cliff'. De openingsindicatoren stonden op verlies. Later op vrijdag komen kopstukken van beide partijen en het Witte Huis bijeen voor een nieuwe ronde besprekingen die voor de deadline van 1 januari tot afspraken zou moeten leiden. De handel houdt alle ontwikkelingen rond het overleg over de begrotingsperikelen nauwlettend in de gaten.