Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 36046 tot 36050
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Dieptepunt Italiaans consumentenvertrouwen

Het consumentenvertrouwen van januari in Italië is op het laagste punt gekomen sinds 1996, toen met de metingen werd begonnen.


[...]
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Spaanse jeugdwerkloosheid schiet met sprongen de lucht in

De waarschuwing weerklinkt luid en duidelijk: wanneer er niets gebeurt aan de werkloosheid in een aantal Europese landen, dreigt er een periode van grote sociale onrust. Met name de jeugdwerkloosheid baart heel wat kopzorgen, er dreigt namelijk een hele generatie verloren te gaan.

Vooral Spanje verkeert in de gevarenzone, volgens de cijfers verstrekt door het Spaans nationaal instituut voor de statistiek was vorige maand 59,80% van de jongeren in het land zonder baan. Daarmee dreigt de psychologische kaap van 60% op korte termijn te worden doorbroken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Column Kees de Kort | Chinese groei bij elkaar geleend

"Het zijn enorme bedragen. Het is niet explosief gestegen, dat is nog een understatement. De Chinese groei is helemaal bij elkaar geleend. Niks meer en niks minder."Maar op zich zijn die schulden niet zo'n probleem, vervolgt De Kort. "Maar dan moet je wel kunnen blijven betalen. Maar als je alleen maar meer schulden krijgt, kan er een moment komen dat je in de problemen komt. Dat is een grote tijdbom onder de Chinese economie. Het zou de beleggers sieren als ze eens zouden kijken naar de Chinese schulden."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Balans van de Fed naar recordhoogte

De balans van de Federal Reserve bedraagt voor het eerst in de geschiedenis meer dan $ 3 biljoen, 3,013 biljoen dollar om precies te zijn. Volgens een rapport van de Federal Reserve zelf bezitten ze momenteel $ 1,697 biljoen aan Amerikaanse obligaties en $ 0,983 biljoenĀ mortgage-backed securities.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Faber aan het adres van Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn goud!

Robert Shiller, de mede-uitvinder van de S&P/Case-Shiller index (die de evolutie van de prijzen op de Amerikaanse vastgoedmarkt volgt), had onlangs het lef om Marc Faber, de uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport, aan te vallen op diens voorkeur voor goud.

Maar Faber, die niet op zijn mondje is gevallen, diende zijn aanvaller meteen van wederwoord. Hij neemt de handschoen aan en gaf deze boodschap aan Shiller: hou uw dollars, ik hou mijn goud. Ik ben er zeker van dat mijn goud niet als eerste richting nulwaarde zal gaan.