Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3606 tot 3610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Bitcoin kan verDRIEvoudigen onder Trump

De prijs van Bitcoin steeg dit jaar al 75% en is daarmee een van de beste beleggingen. Tijdens de ambtstermijn van Donald Trump zou daar volgens experten nog eens 165% bij kunnen komen. Er zijn er zelfs die een Bitcoinprijs van $2.100 voorspellen, een verdrievoudigingen ten opzichte van het huidige niveau.

Het Deense Saxo Bank staat erom bekend om out-of-the-box te denken. Het beleid van Donald Trump speelt volgens de bank in de kaarten van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

ECB verlaagt maandbedrag opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) verlengt het programma om tientallen miljarden te steken in de financiële markten, maar verlaagt het maandelijkse bedrag wel van 80 miljard euro naar 60 miljard euro.   

De verlaging wordt doorgevoerd vanaf april volgend jaar, meldt de ECB donderdag. De centrale bank zegt tot december 2017 door te gaan met het opkopen van onder andere leningen in financiële markten. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

China erkent gegoochel met economische cijfers

De belangrijkste statisticus van de Chinese overheid geeft toe dat is gefraudeerd met sommige officiële economische cijfers van het land. Daarmee bevestigt China internationale geruchten over gegoochel met data over het bruto binnenlands product (bbp).

"Sommige lokale statistieken zijn op dit moment vervalst. Fraude en bedrog komen zo nu en dan voor", aldus directeur Ning Jizhe van het Chinese nationale statistiekbureau in een column voor de People's Daily, de officiële krant van de communistische partij. Hij belooft "stevige straffen" voor de daders.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Alles is kwetsbaar

In Australië gaat het altijd wel goed, maar in het derde kwartaal is de economie opeens met een half procent gekrompen. ‘Australië is een van de betere groeiland, maar min of meer uit het niets is die groei in elkaar gezakt’, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Waarom Rusland het EU-lidmaatschap van de 29e lidstaat sponsort

Sinds de val van de Sovjet-Unie heeft Europa forst geïnvesteerd in integratie van Oost-Europa in de West-Europese markteconomie. Dat kan best een succes genoemd worden.

Dat heeft evenwel de invloedssfeer van Rusland danig ingeperkt. Nu Rusland na 25 jaar opnieuw een geopolitieke hoofdrol wil spelen, wil het die invloedssfeer opnieuw uitbreiden.