Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3606 tot 3610
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Nog steeds tekort aan geld in India

Meer dan een week nadat India de bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie ongeldig verklaarde is er nog steeds een tekort aan contant geld. Met deze maatregel werd van het ene op het andere moment ongeveer 80% van de totale waarde van al het briefgeld onbruikbaar, met chaotische toestanden tot gevolg.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Obligaties renderen weer beter dan aandelen

Het rendement op Amerikaanse staatsobligaties is voor het eerst in een jaar tijd weer hoger dan het dividendrendement van aandelen. Een Treasury met een looptijd van 10 jaar levert op dit moment een effectief rendement op van meer dan 2,2%, terwijl het gemiddelde dividend van alle bedrijven in de S&P 500 al enige tijd rond de 2% schommelt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Kazachstan wil 800.000 containers vervoeren over Silk Road

Kazachstan investeert in spoorlijnen en andere infrastructuur om meer containers van China naar Europa te kunnen transporteren, zo schrijft de Astana Times. Volgens de Kazakse ministerie van Investeringen en Ontwikkeling, Zhenis Kassymbek, moet het goederenvervoer over het spoor op deze manier groeien naar in totaal 800.000 containers tussen nu en het jaar 2020.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Hypotheekrente stijgt weer

Verschillende aanbieders van hypotheken hebben de hypotheekrente onlangs verhoogd of hebben plannen om dat in de nabije toekomst te doen, zo schrijft het Financieel Dagblad. Het is de eerste renteverhoging na een lange reeks van steeds lagere rentes. Een stijging van de rente verlaagt de leencapaciteit van potentiële huizenkopers en kan op termijn een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de huizenprijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Kan China de Trump train stokken in de wielen steken?

President Trump dreigt ermee een invoerheffing van 45% te heffen op Chinese import. Kunnen de Chinezen het ook hard spelen? Het antwoord is ja.

Peking kan pestregels invoeren die grote Amerikaanse bedrijven met productie in China zoals Apple treffen, alsook de import van Amerikaanse auto’s, maïs en sojabonen beperken en belasten. Ook orders voor de bouw van nieuwe vliegtuigen zouden niet langer aan Boeing, maar aan Airbus worden toegekend.