Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 3606 tot 3610
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Huizenbubbel: Prijzen in Amsterdam stijgen 23%

Het lijkt erop alsof de nieuwe huizenbubbel weer in de maak is. De huizenprijzen mogen dan weer fors in de lift zitten, het aantal verkochte woningen is dalende. Ondanks de grote vraag naar huizen daalde in Amsterdam het aantal verkochte huizen het afgelopen jaar met zo’n 17%. De huizenprijzen in Amsterdam stegen met 23% op jaarbasis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Grootste daling van Chinese export sinds 2009

De Chinese export is vorig jaar met 7,7 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste afname sinds 2009.

De import is gedaald met 5,5 procent, blijkt uit vrijdag gepubliceerde data.

Het is al het tweede jaar op rij dat de export lager uitvalt. De vooruitzichten voor dit jaar zijn niet positief, vanwege de aanhoudende zwakke mondiale vraag en de angst voor een verslechtering van de handel met de Verenigde Staten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

'Nederland is een economisch zeer stabiel land'

Nederland hoort economisch gezien bij de meest stabiele landen ter wereld. Dat stelt consultancy- en accountantsbedrijf KPMG in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Daarin schaart het adviesbureau Nederland na Zwitserland en voor Luxemburg in de top drie van landen die macro-economisch het meest stabiel zijn, met een goede infrastructuur en een hoog opgeleide bevolking. Hongkong en Noorwegen completeren de top vijf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Turkse lira vooralsnog slechts presterende munt van 2017

De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar daalde woensdag op een gegeven moment met 4 procent, de sterkste daling sinds de mislukte coup in Turkije in juli vorig jaar.

Het verlies sinds de jaarwisseling, twee weken geleden, komt daarmee uit op al meer dan 10 procent. Het betreft daarmee de slechtst presterende munteenheid in 2017 tot nu toe.

In vergelijking: Die andere slecht presterende munt, de Mexicaanse peso, kende dit jaar slechts een afname ten opzichte van de dollar met 4,5 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Wereldwijde werkloosheid blijft stijgen

De wereldwijde werkloosheid zal ook dit jaar blijven stijgen, zo voorspelt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Het VN-orgaan waarschuwt voor een gebrek aan kwaliteitsvolle jobs.