EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36061 tot 36065 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Column Kees de Kort | Het is simpelweg niet prettig

“Al die cijfers die vandaag bekend zijn geworden, of het nou Frankrijk, Duitsland of Nederland is, het zat er wel aan te komen. Of het nou min 0,3 of min 0,4 is, maakt allemaal niet zoveel uit. We volgen hier op dagbasis wat er gebeurt in die Europese economie. En van het vierde kwartaal wisten we al dat het opgeteld iet veel goeds op zou leveren.""Maar het officiële mantra is natuurlijk altijd; binnenkort gaat het beter. Altijd hetzelfde verhaal. Nou zijn er de laatste weken wat getalletjes bekend geworden over de leading indicators, dat in ieder geval de daling tot stlistand is gekomen. Dat is dan wel waar op allerlei plaatsen in Europa. Maar als je nou aan mij vraagt of ik ergens daarna herstel zie, dan denk ik toch nog steeds; nee."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Italië in diepere recessie dan gedacht

De Italiaanse economie is met 2,2 procent gekrompen in 2012 in vergelijking met 2011. Het bruto binnenlands product (bbp) slonk in het eindkwartaal met 0,9 procent vergeleken met het derde kwartaal. Dat is een veel grotere inkrimping dan gedacht. Dat hebben officiële cijfers donderdag getoond.

UniCredit, de leidende bankgroep in Italië, had een val van 0,4 procent verwacht in het vierde kwartaal, met de kans op een grotere daling. Het Britse Barclays had minstens een verlies van 0,6 procent verwacht. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2011 is de economie gekrompen met 2,7 procent, zo blijkt uit de cijfers van het Italiaanse statistisch bureau Istat.

Lees verder op standaard.be
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

De valutaoorlog volgens HSBC

De bank HSBC heeft een infographic in elkaar gezet over de valutaoorlog. Welk land weet de waarde van haar munt het meest te ondermijnen? Zwitserland en Japan! De Eurozone is opvallend afwezig in de race naar de bodem. Heeft de ECB een andere agenda?

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Wolfgang Schaeuble waarschuwt voor nieuwe crisis

De Duitse minister Schaeuble van Financien waarschuwt voor een nieuwe crisis als gevolg van een overvloedige hoeveelheid liquiditeit in de grote economieën. Hij richt zijn pijlen met name op de VS en Japan, twee landen die zich niet zo druk lijken te maken over een evenwichtige begroting. Schaeuble suggereert dat de VS het voorbeeld van Europa moet volgen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Italië in diepere recessie dan gedacht

De Italiaanse economie is met 2,2 procent gekrompen in 2012 in vergelijking met 2011. Het bruto binnenlands product (bbp) slonk in het eindkwartaal met 0,9 procent vergeleken met het derde kwartaal. Dat is een veel grotere inkrimping dan gedacht. Dat hebben officiële cijfers vandaag getoond.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs