Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 36081 tot 36085
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

“Ik voorspel dat Griekenland alsnog de Eurozone dit jaar gaat verlaten”

Aan de oppervlakte lijkt alles rustig, maar onderhuids blijft de Eurocrisis borrelen. De Robert Schuman Foundation, een pro-Europese think tank in Parijs, liet bij het begin van het nieuwe jaar al horen dat moeilijke hervormingen noodzakelijk blijven om niet te ontsporen.

De overheden zullen blijk moeten geven van een groot aanpassingsvermogen om het hoofd te bieden aan de voortdurende uitdagingen waar ze het hoofd aan zullen moeten bieden. Ook van de bevolking zullen offers worden gevraagd, dit met het oog op het veilig stellen van de toekomst.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

AEX opent met verlies

De beurs in Amsterdam is dinsdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het jaarcijferseizoen, dat later op de dag met de resultaten van het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa van start zal gaan.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Dividend in 2013

In 2012 was het een goed jaar voor dividend, veel bedrijven zijn meer dividend uit gaan keren en er zijn ook een hoop bedrijven bijgekomen die in 2012 opnieuw of voor het eerst winst zijn gaan delen. 2012 was een recordjaar en wordt dit record in 2013 verbroken?

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Amsterdamse beurs opent vlak

  De beurs opent waarschijnlijk vlak. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het jaarcijferseizoen, dat later op de dag met de resultaten van het Alcoa van start gaat.

Het boorschip Kulluk van Shell is veilig naar de haven van Kiliuda gesleept. Dat maakten de bij de reddingsoperatie betrokken autoriteiten bekend. De Kulluk liep op 31 december aan de grond ten zuidwesten van de plaats Kodiak in Alaska. Het schip heeft meer dan 500.000 liter aan diesel aan boord en 45.000 liter aan andere olieproducten. Volgens de autoriteiten is er nog geen spoor van schade voor het milieu.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Beurskoers Alcoa kan woensdag eigenlijk alleen maar stijgen

Vandaag maken in de US 2 belangrijke bedrijven hun resultaten bekend, maar eigenlijk mag alleen Alcoa meegeteld voor de officiële opening van het resultatenseizoen. Er is namelijk ook nog Monsanto, maar dit agrochemisch bedrijf werkt met een gebroken boekjaar en telt dus eigenlijk niet.

In zijn beurspraatje – eigenlijk is het meer een show – blikte Jim Cramer gisterenavond vooruit op de resultaten van zowel Alcoa als Monsanto. Meer algemeen is Cramer van mening dat dit resultatenseizoen het moeilijkste ooit gaat worden omdat er zoveel onzekerheden spelen.