Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36091 tot 36095
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

DAX steeg 30 procent in 2012

De DAX, graadmeter van de aandelenbeurs in Frankfurt, ligt op koers om het beste jaarresultaat neer te zetten sinds 2003.

De index is dit jaar al circa 30 procent gestegen en sluit het jaar vrijdag af. Met de jaarwinst tot nu toe is de DAX de best presterende index in een geïndustrialiseerd land op Griekenland na, zo blijkt uit gegevens die persbureau Bloomberg donderdag naar buiten bracht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

'Hoogtepunt crisis is voorbij'

Het hoogtepunt van de crisis is voorbij, denkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

''Ik geloof dat het ergste achter ons ligt'', zegt hij in een interview dat vrijdag in de Duitse krant Bild verschijnt. Volgens de minister weten landen als Griekenland inmiddels dat ze de crisis alleen met harde hervormingen kunnen overwinnen en dat ze niet alleen kunnen vertrouwen op hulp van andere eurolanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

'Brentolie ook in 2013 meer dan 100 dollar'

Brentolie zal in 2013 voor het derde jaar op rij duurder zijn dan 100 dollar per vat omdat spanningen in het Midden-Oosten een bedreiging vormen voor het aanbod en de mondiale vraag gestut wordt door de energiehonger van China. Dat maakte persbureau Bloomberg donderdag bekend na een rondvraag onder analisten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Bouwsector kan hogere pensioenpremie niet betalen

Het is een cryptische omschrijving van het pensioenfonds voor de bouw: We moeten maatregelen treffen om de pensioenregeling ‘financieel gezond te houden’. Maar eigenlijk wordt bedoeld: beste bouwvakker, de pensioenpremies blijven gelijk, maar u krijgt minder pensioen in de toekomst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Korte Italiaanse rente blijft relatief laag

Italië heeft donderdag 8,5 miljard euro opgehaald met kortlopende leningen. De rente die daarover moet worden betaald kwam uit op ongeveer het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar.

De gemiddelde rente kwam uit op 0,95 procent, tegen 0,92 procent bij de vorige vergelijkbare veiling eind november. Dat was de laagste rente sinds april 2010.