Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36091 tot 36095
Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Oliemaatschappijen al jaren actief in Noordpoolgebied

Shell is bij lange na niet de enige die in het Noordpoolgebied boort. Al jaren zijn de grote oliemaatschappijen actief in de regio rondom Alaska en in de Barentszzee.

De noordelijke staten, waaronder de Verenigde Staten, Rusland, Noorwegen, Denemarken en in mindere mate Canada, verlenen op grote schaal vergunningen om te boren in hun Exclusieve Economische Zones (EEZ). Dit gebied beslaat 200 zeemijl (370 kilometer) uit de kust. Elk land heeft volledige zeggenschap over de grondstoffenwinning in zijn zone.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

België leent opnieuw aan negatieve rente

België heeft vandaag 3,047 miljard euro opgehaald, deels opnieuw aan een negatieve rente. Dat heeft het Agentschap van de Schuld bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Brazilië verdubbelt goudreserves!

Brazilië heeft in de tweede helft van vorig jaar stelselmatig goud gekocht en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen. Bovendien zijn de Brazilianen geen alleenstaand geval, ook de centrale banken van landen van Rusland over Wit-Rusland tot Zuid-Korea kopen goud ter diversificatie van hun reserves.

Brazilië heeft sinds augustus vorig jaar de goudvoorraden zelfs verdubbeld! Op 31 december waren de reserves opgelopen tot 67,20 ton, of het hoogste niveau sinds november 2000. Vooral in de laatste 2 maanden van het jaar werd nogal wat goud ingekocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Griekse premier optimistisch: Glas is halfvol

De Griekse premier Antonis Samaras heeft zich tijdens een bezoek aan Duitsland optimistisch getoond over de toekomst van zijn noodlijdende land. "Het glas is halfvol", aldus Samaras.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Werkloosheid in eurozone blijft op recordhoogte

De werkloosheid in de eurozone blijft op recordhoogte. De werkloosheidsgraad piekte er in november op 11,8 procent.