EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36101 tot 36105
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

China kocht vorig jaar 834,5 ton goud via Hong Kong

China heeft in december 114,4 ton goud geïmporteerd via doorvoerhaven Hong Kong. Daarmee komt de totale bruto import van goud over heel 2012 uit op 834,5 ton, een stijging van 94% ten opzichte van 2011. Netto bleef er in november en december ongeveer 70% van dat volume over, nog steeds een gigantische hoeveelheid. Het is de vraag hoeveel van dat goud gekocht is door de Chinese centrale bank.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

We moeten af van de systeembanken

Wat is het probleem van het huidige monetaire systeem?‘. In dit nieuwe stuk gaat hij, naar aanleiding van de redding van SNS, in op de systeembanken. | Sinds de redding van SNS Reaal op 1 februari door de Nederlandse overheid, is de discussie over bankiers bonussen weer flink opgelaaid. Dit keer is de zondebok oud SNS topman Sjoerd Van Keulen die in 2006 verantwoordelijk was voor de aanschaf van Property Finance, het vastgoed pakket dat SNS later in grote problemen zou brengen. Van Keulen ontving in de jaren die hij bij SNS werkzaam was als CEO ruim 1 miljoen euro aan bonussen, en daar lijkt nu veel verontwaardiging over te zijn ontstaan. Het gaat dus niet over de miljoenen aan salaris die Van Keulen in dezelfde periode ontving – dat wordt blijkbaar als een redelijke vergoeding gezien.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Japan gaat binnen vijf jaar failliet

Over één of anderhalf jaar wordt Japan het toneel van een nieuwe financiële crisis, die binnen vijf jaar zal uitmonden in een faillissement.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Twitter al bijna $ 10 miljard waard

In Amerika kunnen personeelsleden aandelen verkopen op de secundaire markt. Zo kocht BlackRock onlangs voor $ 80 miljoen aandelen van Twitter die het bedrijf waardeerde op iets  meer dan $ 9 miljard. Ondertussen zijn er nog aandelen te koop die Twitter al waarderen op $ 9,9 miljard.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

Column Kees de Kort | Wie naar Frankrijk kijkt, wordt nerveus

De Kort: "Iedereen had er het volste vertrouwen dat het allemaal wel goed zou komen. Zeker nadat Mario Draghi eind juli vorig jaar had gezegd 'jullie kunnen op me rekenen'. Maar we hebben natuurlijk de politieke ontwikkelingen in Italië en Spanje, we hebben de financiële ontwikkelingen in Italië en in Nederland."Kortom, zegt De Kort, ontwikkelingen die maken dat het tijd is om de situatie in Europa goed onder de loep te nemen. "Ook vanochtend zijn er weer wat economische cijfers bekend geworden waarvan je niet vrolijk wordt: cijfers over de inkoopmanagers uit de dienstverlening bijvoorbeeld. Dat cijfer is een tijdlang erg gedaald. Nu zijn we ruim onder de 50 terechtgekomen en het 'tikt' een heel klein beetje omhoog. Dus de daling is even tot stilstand gekomen. Maar onder de 50, dus nog steeds krimp."Of neem Frankrijk, gaat hij verder. "Het is echt slecht hoor wat daar gebeurt. Als je daar goed naar kijkt, neemt de nervositeit flink toe."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs