Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36101 tot 36105
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Beurzen sluiten in het rood

De Europese beurzen zijn maandag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers namen wat winst na de recente opmars op de aandelenmarkten. De Europese bankaandelen gingen juist omhoog dankzij een versoepeling van de regels voor de bankensector.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,1 procent lager op 351,24 punten. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 548,18 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,4 en 0,7 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Beurs op Wall Street houdt adem in met bedrijfsresultaten op komst, VIX stelt gerust

Deze week mogen we uitkijken naar de eerste bedrijfsresultaten op de beurs van Wall Street en dat is natuurlijk altijd een spannende aangelegenheid. Dinsdagavond bijt aluminiumfabrikant Alcoa de spits af, vrijdag krijgen we onder andere nog cijfers van Wells Fargo.

Speciale aandacht verdient de evolutie van de CBOE Volatility Index (VIX), die de graad van angst op de markt meet. Hier is iets eigenaardigs aan de hand, want deze index is vorige week met bijna 40 % gedaald, oftewel het grootste verlies op weekbasis in minstens 26 jaar.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Paniek achter de schermen in Amerika

Het schuldenplafond in de Verenigde Staten zorgt voor een nog grotere verdeeldheid in het Congress dan de Fiscal Cliff. De problemen die er zijn geweest rondom de fiscale afgrond lijken een voorbode van wat komen gaat wat betreft de limiet van de ‘debt ceiling’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Eén op zes Spaanse elektriciteitsaansluitingen is frauduleus

Elektriciteitsfraude neemt een vlucht tengevolge de recessie in Spanje. Bijna een zesde van alle aansluitingen op het elektriciteitsnet is frauduleus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Frankrijk blijft goedkoop lenen

De Franse staat heeft maandag in totaal 7 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De rente op die obligaties lag net als bij eerdere veilingen op zeer lage niveaus.

Frankrijk veilde leningen met een looptijd van 13 weken tegen een negatieve rente van 0,01 procent. Dat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen. Verder bracht Parijs een lening van 22 weken aan de man tegen een rente van 0 procent en een obligatie van 48 weken tegen een rente van 0,035 procent.