Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 36106 tot 36110
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Frankrijk blijft goedkoop lenen

De Franse staat heeft maandag in totaal 7 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De rente op die obligaties lag net als bij eerdere veilingen op zeer lage niveaus.

Frankrijk veilde leningen met een looptijd van 13 weken tegen een negatieve rente van 0,01 procent. Dat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen. Verder bracht Parijs een lening van 22 weken aan de man tegen een rente van 0 procent en een obligatie van 48 weken tegen een rente van 0,035 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Rene Hochreiter: "De bull market in goud is voorbij"

De goudprijs stijgt al twaalf jaar vrijwel onafgebroken, maar daar komt volgens Rene Hochreiter een einde aan. Hij verwacht dat de goudprijs dit jaar op gemiddeld $1.600 per troy ounce zal uitkomen, lager dan de gemiddelde prijs van $1.668,75 in het jaar 2012. Rene Hochreiter, directeur van een Zuid-Afrikaans bedrijf dat financieel advies geeft binnen de mijnbouwsector, verwacht dat de Amerikaanse economie weer gaat aantrekken. Daarom geeft hij de voorkeur aan edelmetalen die profiteren van een groeiende economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Jim Willie: "Aanbod goud zal opdrogen en buitenland zal dollar negeren"

Op Youtube kwam ik een interessant interview tegen met Jim Willie van Goldenjackass.com. In een interview met USAWatchdog legt hij uit dat goud in feite een anti-bubbel is, de tegenpool van de enorme bubbel die wordt opgeblazen in staatsobligaties. Jim Willie is van mening dat het buitenland vroeg of laat de steun voor de Amerikaanse dollar zal opzeggen, omdat Amerika vrijwel niets doet aan haar schuldenprobleem. Ook ziet Willie het aanbod van fysiek goud op een dag opdrogen, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Deflatie ? Een prachtig idee of niet ?

Waarom de centrale bankiers en overheden zo’n hekel hebben aan deflatie, en is deflatie daadwerkelijk slecht voor de economie? Maar eerst even een kort overzicht wat Deflatie is en de tegenhanger hiervan Inflatie. Als u de internationale media volgt  en de financiele katernen van dagbladen leest, heeft u hoogstwaarschijnlijk gehoord van het briljante plan van de nieuwe premier van Japan, de heer Shinzo Abe. Om Japan uit de destructieve spiraal van deflatie te halen die het land en de economie al 30 jaar verlammen en om  de Japanse economie nieuw leven in te blazen heeft de heer Abe het lumineuze plan opgevat om de regering een mega gigantische berg geld te laten lenen om hiermee bruggen, wegen en openbare gebouwen neer te zetten.

Nieuw plan?? Niet echt hoor, als sinds 1971 toen Nixon de laatste link met het goud doorsneed zijn overheden (vooral in het Westen en de laatste 5 jaar ook in de ontwikkelende landen) bezig geweest steeds meer en meer geld te lenen om hiermee steeds verder te kunnen groeien en een nutteloze welvaartsstaat op te bouwen, en de gewone economie steeds meer te verstikken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Wall Street opent in het rood

In New York zijn de aandelenbeurzen maandag in het rood geopend. Net als in Europa besloten de Amerikaanse beleggers wat winst te nemen na de recente sterke opmars.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 13.397 punten en de brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1460 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3088 punten.