Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36111 tot 36115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Hier komen de Hexacopters!

Er is een ware revolutie gaan de wereld van de robots en drones. We hadden het eerder al over vliegende robotmuskieten of computergestuurde kakkerlakken. We waren echter vooral onder de indruk van de mogelijkheden van de zwermen quadrotors.

De heren bij Mad Labs gingen nog een stapje verder en combineerden een quadrotor met een hexapod, een robotspin. Hier is de Hexacopter: FREAKY!!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Bank of America schikt hypotheekclaims

Bank of America heeft een schikking getroffen met hypotheekverstrekker Fannie Mae ter waarde van 3,6 miljard dollar om claims rond de verkoop van hypotheken tussen 2000 en 2008 af te kopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Column Kees de Kort | Bankenlobby krijgt weer zijn zin

Toezichthouders zijn gezwicht voor het zoveelste pleidooi van de banken om niet te hard aangepakt te worden.

Internationale financiële toezichthouders hebben zondag nieuwe regels voor liquide middelen versoepeld en uitgesteld

. Banken hadden gewaarschuwd dat de geplande regels kredietverstrekking en economisch herstel in de weg zouden zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Nederland krijgt nog steeds geld op korte leningen

De Nederlandse Staat heeft maandag 3,9 miljard euro opgehaald met de veiling van twee leningen, zo maakt het agentschap van het ministerie van Financien bekend.

Het agentschap gaf op voorhand aan met een lening met een looptijd van drie maanden 2-3 miljard euro op te willen halen. Uiteindelijk haalde het agentschap met de lening, die afloopt op 28 maart 2013, 2,83 miljard euro op tegen een negatief rendement van -0,014%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Federal Reserve zal dit jaar genoeg geld drukken om 11% van alle goud te kopen

In de VS gaan er stemmen op om nog dit jaar te stoppen met het inkopen van eigen staatsobligaties. Er wordt vaag verwezen naar het ‘einde van dit jaar’. De centrale bank heeft echter duidelijk gesteld dat de geldpersen slechts tot stilstand zullen worden gebracht wanneer de werkloosheid is teruggedrongen tot 6,5 %.

Het kan nog geruime tijd duren alvorens dat streefdoel is bereikt, de kans is zodoende groot dat de geldpersen nog vele overuren zullen kloppen. De Federal Reserve zal dit jaar genoeg geld drukken om 11% van alle goud (!) te kopen, een percentage dat alleszins tot de verbeelding spreekt.