Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36111 tot 36115
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Nikkei naar hoogste slot in 9 maanden

De beurs in Tokio is woensdag gesloten op de hoogste stand in 9 maanden. Beleggers rekenen erop dat stimuleringsmaatregelen van de nieuwe regering van premier Shinzo Abe de waarde van de yen zullen drukken. Dat is gunstig voor de Japanse export.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Dossier Vastgoed

Het rommelt in vastgoedland. Van de Zuidas tot Dubai, en van Bloemendaal tot Monaco: de wereld van de stenen schudt op zijn grondvesten door exorbitant hoge prijzen, frauduleuze pandjesbazen en iets te snelle vastgoedjongens. Zelfs de hypotheekrenteaftrek is niet meer heilig, waar gaat dat heen...

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Belgen dumpen massaal bankkluis

Bij de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC en ING België hebben klanten in de eerste elf maanden van 2012 het huurcontract van 26.072 bankkluizen opgezegd. Dat heeft de zakenkrant De Tijd vernomen. In 2011 hadden bij die drie grootbanken al 52.618 klanten hun kluis geschrapt. De totale daling voor alle banken de jongste twee jaar loopt op tot meer dan 100.000.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

'VS worden 'economisch lichtpunt' in 2013'

De Verenigde Staten zouden komend jaar wel eens het 'lichtpuntje' in de wereldwijde economische situatie kunnen worden. 

Dat blijkt uit uitspraken van de Chinese functionaris die de scepter zwaait over de Chinese buitenlandse valuta-reserves van zo'n 3,3 biljoen dollar, circa 2,5 biljoen euro.

Over Japan en Europa heerst weinig optimisme, aldus Huang Guobo, maar de groei van de energiesector in de VS maakt het land ''de belangrijkste kracht voor de stimulering van de wereldwijde economische groei in de toekomst''.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Eric Sprott: Waarom kopen slimme beleggers 50x meer zilver dan goud?

Eric Sprott verbaast zich over het feit dat de prijs van zilver nog steeds meer dan 50x lager ligt dan de goudprijs. Als eerste merkt Eric Sprott op dat de goud/zilver ratio historisch gezien meestal tussen de 12:1 en 16:1 lag, veel lager dan de 55:1 die we op het moment van schrijven zien. Is zilver daarom ondergewaardeerd ten opzichte van goud?