Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 36111 tot 36115
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Spaanse werkloosheid loopt verder op

De torenhoge werkloosheid in Spanje is in het vierde kwartaal van vorig jaar verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Meer dan 25% Spaanse beroepsbevolking werkloos

Meer dan een kwart van de Spaanse beroepsbevolking zat in het afgelopen kwartaal zonder baan, blijkt uit donderdag gepubliceerde data van het Spaanse statistiekbureau INE.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Wereldwijd zullen er dit jaar meer dan 200 miljoen werklozen zijn

De International Labour Organization maakt bij het begin van elk jaar een bilan op van de situatie op de arbeidsmarkt. Erg rooskleur is het plaatje ook dit jaar niet, in de loop van dit jaar zouden er wereldwijd meer dan 200 miljoen werklozen zijn. De barrière van 200 miljoen zou in de loop van het jaar worden gepasseerd.

Een vrolijke boodschap heeft de International Labour Organization al jaren niet meer mogen brengen. Het is al het 6de jaar op rij dat er moest gewaarschuwd worden voor het oplopen van de werkloosheid. Alles wijst er bovendien op dat er nog een 7de jaar bovenop zal komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Duitse bank ontslaat duizenden medewerkers

Commerzbank gaat 4000 tot 6000 mensen ontslaan. Dat maakte de Duitse bank, die voor een kwart in handen is van de overheid, donderdag bekend.

In november had Commerzbank al aangekondigd te bezuinigen door fors af te slanken.

Het financiële concern zal in de komende periode gaan onderhandelen met de vakbonden over hoe de verdeling van de ontslagen precies tot stand gaat komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Handelstekort Japan was nog nooit zo groot

Japan heeft in 2012 het grootste handelstekort ooit opgetekend: 6.927 miljard yen (58 miljard euro). Dat is bijna een verdrievoudiging tegenover 2011. De export daalde door de strubbelingen met China en omwille van de Europese schuldencrisis, zo deelde de Japanse regering mee.

[...]