Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 36121 tot 36125
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Apple in één klap $50 miljard minder waard

De koers van Apple keldert na opening van de Nasdaq ruim 10%. Daarmee keldert de beurswaarde van Apple in één klap met maar liefst $52 miljard.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Ierland zoekt steun bij exit hulpprogramma

Ierland rekent erop dat zijn geldschieters de terugkeer van het land op de financiële markten vergemakkelijken. Dat stelde de Ierse minister van Financiën Michael Noonan donderdag op het World Economic Forum in Davos.

[...]

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Goud naar 4545!

Goud blijft een fascinerend fenomeen in beleggersland. Zeker nu de crisis maar blijft voortwoekeren en centrale bankiers ongewisse avonturen aangaan, hebben de gold bugs de wind in de zeilen. De goudprijs is rap opgelopen. Maar dat gegeven is kennelijk niet genoeg erkenning. Goud kan nog veel hoger, zeggen ze. Dat kan zo zijn, maar de aangedragen argumentatie is gebaseerd op kolder.

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat goud maar een matige belegging is. Goud levert geen inkomstenstroom op, biedt geen goede inflatiebescherming, is geen veilige haven in tijden van stress en een gouden standaard voor geld geeft meer ellende dan plezier. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat voor goud geen plaats zou moeten zijn in een beleggingsportefeuille. Angst voor onzekere uitkomsten van monetaire experimenten is een legitieme reden, maar met garantie tot de hoek.

Bron: argusoog.org
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Geschiedenis van 10 maal monetaire instortingen

Sinds 2008 zijn de Verenigde Staten in economische problemen. De huidige discussie over de “fiscal cliff” heeft deze economische ontreddering en de herkomst weer teruggebracht in de publieke belangstelling. Terugkijkend lijken de redenen voor de vastgoedbubbel en Wall Street meltdown onvermijdelijk. Er zijn talloze financiële meltdowns geweest in het verleden die hun oorsprong vonden in nog merkwaardiger en duidelijk gebrekkige systemen. Van vroeger tijden tot op heden lijken we te vallen voor economische systemen en de rampen die daar vaak uit voortkomen. Deze lijst op chronologische volgorde geeft een beeld van de meest intrigerende economische ineenstortingen in de geschiedenis. We voelen ons misschien wat beter over onze huidige situatie als we kijken naar de fouten van onze voorvaderen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

De jeugdwerkloosheid in Spanje heeft een schokkende 60% bereikt

Er moet nu echt wat gaan gebeuren in Europa. Het is inmiddels een cliché geworden, maar de uitdaging om de jeugdwerkloosheid aan te gaan pakken is urgenter dan ooit, schrijft Business Insider.

In Spanje is het percentage jongeren zonder werk opgelopen tot een schokkende 60%. Vorig jaar bedroeg het ‘slechts’ 50%.

Als de lidstaten van de Europese Unie geen oplossing bedenken, zal de EU zijn geloofwaardigheid en legitimiteit verliezen, vindt BI.

tijd voor een revolte, die politici denken alleen aan geld en mooie banen.