Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36126 tot 36130
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

'Schuldenplafond VS half februari bereikt'

Het Amerikaanse ministerie van Financiën vreest dat het land tussen half februari en eind maart de maximaal toegestane staatsschuld zal bereiken.

Als dit gebeurt zal de Amerikaanse economie en kredietwaardigheid blijvende schade oplopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Europa's sociaal model: een op geleend geld gebouwd luchtkasteel?

De leidende klasse in Europa kraait victorie want de euro heeft 2012 overleefd. De werkloosheid in de eurozone bedraagt echter 11,8% en de jeugdwerkloosheid 24,4% (in Spanje en Griekenland meer dan 50%). Van economische groei merken we niet veel. Opiniemakers zetten dat voornamelijk op rekening van de besparingen, maar de Wall Street Journal houdt er een andere mening op na.

De eurocrisis is enkel een oud probleem in een nieuw kleedje, stelt de krant. Europa's sociaal model ondervindt al tientallen jaren problemen met het genereren van economische groei en jobs.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

NVB-topman: 2013 moeilijk jaar voor banken

Dit jaar wordt een moeilijk jaar voor de bancaire sector en de Nederlandse economie, zegt Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken tijdens een nieuwjaarsreceptie.

"Het moment waarop economisch herstel intreedt, lijkt steeds voor ons uit te schuiven. De eurocrisis is nog niet helemaal voorbij en ook in de VS leven politici nu van top naar top waarachter een diep ravijn schuilgaat'', aldus Boele Staal.

[...]

Bron: NOS.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Euro in 10 maanden niet zo hoog

De euro is gestegen naar het hoogste niveau in tien maanden ten opzichte van de dollar. Een euro is nu 1,34 dollar waard.

De waardestijging van de Europese munt volgt op de beslissing van de president van de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week om de rente ongewijzigd te laten op 0,75 procent. ECB-president Draghi zei na die beslissing dat hij verwacht dat de economie van de eurozone eind dit jaar licht zal herstellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Bezuinigingen VS kunnen herstel schaden'

De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken Federal Reserve, Ben Bernanke, waarschuwt dat zware bezuinigingen schade kunnen toebrengen aan de economie. 

Dat heeft hij maandag gezegd in een toespraak op de Universiteit van Michigan.

Volgens Bernanke laat de Amerikaanse economie een ''relatief fragiel herstel zien'' en kunnen zware bezuinigingen de economie verzwakken. ''Het herstel mag niet onnodig worden gedwarsboomd. Er moet op de lange termijn nog veel werk worden verzet. We zijn niet uit de problemen.''