Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 36146 tot 36150
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Kleine openingsverliezen op Wall Street

De beurzen op Wall Street gingen bij de opening licht omlaag. Beleggers houden er steeds meer rekening mee dat de Amerikaanse politiek niet voor het einde van het jaar een begrotingsakoord zal sluiten. Veel drukte valt niet te verwachten, aangezien er wegens kerstavond maar een halve dag wordt gehandeld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

FOFOA: Wat is goud?

Is goud geld? Is het een belegging of investering? Of is goud gewoon vermogen, een vorm van rijkdom? Of kunnen we al deze eigenschappen op goud plakken? De meningen hierover lopen sterk uiteen, vandaar dat FOFOA op zijn blog recent een heel artikel wijdde aan dit vraagstuk.

Bron: parool.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Explosieve stijging Spaanse werkzoekenden in Amsterdam

Het aantal Spanjaarden dat in Amsterdam naar werk zoekt, is explosief gestegen door de hoge werkloosheid in eigen land. Op het consulaat is het merkbaar drukker: 'Er komen nog veel meer Spanjaarden aan, zeggen ze, wacht maar af.'

Dit jaar zijn ruim 3500 Spanjaarden naar Nederland gekomen, meldt het CBS. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van de jaren tot en met 2008, toen ongeveer duizend tot 1200 Spanjaarden jaarlijks hiernaartoe kwamen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 december 2012

'Beurzen New York openen licht lager'

De futures op de belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters wijzen maandag op een licht lagere opening. Beleggers houden er steeds meer rekening mee dat een politiek akkoord over de aanpak van het begrotingstekort niet voor het einde van het jaar zal worden bereikt.

Zonder compromis gaan in het nieuwe jaar alle tarieven van de inkomstenbelasting in de Verenigde Staten omhoog en treedt een reeks bezuinigingen automatisch in werking. Die maatregelen kunnen er volgens economen voor zorgen dat de Amerikaanse economie volgend jaar krimpt.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 24 december 2012

Minder hypotheken in 2013

Sinds een aantal jaren is de trend ingezet om minder te lenen. Minder op het inkomen, minder op de woning. Ook voor 2013 wordt deze trend verder voortgezet.

Vooral bij woningen tot 200.000 euro betekent dit dat consumenten moeten beschikken over eigen geld, wil men een woning kunnen kopen. Dit is zeker het geval indien er ook nog eens sprake is van een verbouwing. Bij een verbouwing mag weliswaar worden uitgegaan van de marktwaarde na verbouwing, maar een verbouwing leidt nagenoeg nooit tot een één op één waardestijging ten opzichte van de gemaakte kosten. Gebruikelijk is dat de waarde met zo’n 50 en 70 procent van de investering stijgt. Het verschil dient als eigen geld te worden ingebracht.