Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 36146 tot 36150
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

'Banken hoeven geen sorry meer te zeggen'

De Nederlandse banken hebben hun zaken ''voor 98 procent" op orde. Dat zegt voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) donderdag in een interview met het AD.

''Onze leden hebben veel gedaan de afgelopen jaren. Maar de samenleving gelooft het nog niet", aldus Staal.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Japanse export daalt 7 maanden op rij

De export van Japan is in december sterker gedaald dan was verwacht. De uitvoer zakte met 5,8 procent op jaarbasis, terwijl door economen in doorsnee was gerekend op een krimp van 4,2 procent. Het was de zevende maand op rij dat de Japanse export afnam, zo werd donderdag bekendgemaakt.

[...]

Bron: againstcronycapitalism.org
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

CEO van JPMorgan:

Jamie Dimon in Davos Switzerland today explaining why people don’t need to know what’s going on in the banking world. It’s too “complex.” Just know that their fee comes from managing this ball of financial confusion. And that’s all you need to know.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

'Grieks begrotingstekort onjuist'

Het Griekse begrotingstekort over het jaar 2009 is kunstmatig met vierhonderd procent verhoogd. 

Dat heeft Zoe Georganda, voormalig lid van de raad van bestuur van het Griekse bureau voor de statistiek, woensdag gezegd in een interview met een Griekse radiozender.

De hoogte van het begrotingstekort in 2009 speelde een belangrijke rol bij het opstellen van het bezuinigingsprogramma van de Griekse regering.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

De 'onvermijdelijkheid' van bezuinigingspolitiek

Bezuinigingspolitiek is nooit neutraal of logisch. Niet in de jaren tachtig en nu ook niet. Dat veel economen suggereren dat economische politiek gebaseerd kan worden op een wetenschappelijke en objectieve analyse is aanvechtbaar.

[...]