Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 3616 tot 3620
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

'Kloof tussen rijk en arm in wereld groter dan gedacht'

De kloof tussen arm en rijk veel groter dan al werd gedacht, stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport dat maandag verscheen.  

Volgens het onderzoek, dat aan de vooravond van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos is gepubliceerd, bezitten de acht rijkste mensen op aarde evenveel vermogen als de 3,6 miljard armste mensen,

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Zorgt olie opnieuw voor gespannen situatie tussen Rusland en VS?

Vijftien jaar geleden, onder het presidentschap van George W. Bush besloten Rusland en de Verenigde Staten om hun relaties te verbeteren. Dit niet onder impuls van de mooie vrede maar voornamelijk omwille van een gemeenschappelijk belang, namelijk olie. Nu, enkele ambtstermijnen later kan deze zelfde olie echter de relaties opnieuw onder druk zetten.

In de het begin van dit millennium was de Verenigde Staten een stuk afhankelijker van de olie-import dan nu. De verhouding was circa 2 geïmporteerde vaten voor elk geproduceerd vat met daarbij een belangrijk deel van de leveringen afkomstig uit het Midden-Oosten. Rusland daarentegen was in het bezit van één van de grootste onontgonnen olievoorraden ter wereld en had vooral een tekort aan financiële middelen en technologie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

Minister VK waarschuwt EU voor 'veranderingen economisch model' na Brexit

De Britse minister van Financiën Philip Hammond waarschuwt dat zijn land "economische veranderingen" door zou kunnen voeren om na de Brexit de concurrentiepositie te behouden.

Het land zal daartoe "gedwongen worden" als het de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk niet lukt om een overeenkomst te sluiten over toegang tot de interne markt na de Brexit, zegt Hammond zondag in een interview met de Duitse krant Welt Am Sonntag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

Zorgt een cashloze maatschappij echt voor meer gelijkheid?

Een cashloze maatschappij zou de oplossing betekenen voor armoede en de grote ongelijkheid die momenteel heerst. Dit aldus Harvard professor Kenneth Rogoff. Ook corruptie en tal van criminele activiteiten zouden hiermee gereduceerd kunnen worden.

In de Westerse landen evolueren we langzaam naar een maatschappij zonder baar geld, waarbij onder meer in Noord-Europa reeds zeer grote stappen genomen zijn. Indien de gehele maatschappij zou werken met behulp van elektronische betaalmiddelen zou de wereld alvast een eerlijkere plaats moeten kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

De geheime handelsoorlog tussen de VS en de EU (en waarom we die verliezen)

U wist het misschien niet maar er woedt een geheime handelsoorlog tussen de VS en de EU. TTIP, de sancties tegen Rusland, Dieselgate… ze passen allemaal in de strategie van Washington om Europa economisch dood te knijpen en in het Atlantische gareel te houden.

Dat beweert althans de gerenommeerde Duitse onderzoeksjournalist Ernst Wolff. De Amerikaanse economie is in verval en voert een beleid om haar bondgenoten te beletten échte concurrenten te worden. In combinatie met een sterke dollar als wereldreservemoment kan de Amerikaanse economie makkelijk dominant blijven.