Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36166 tot 36170
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'ECB zit in een moeilijk parket'

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door de aankondiging onbeperkt staatsobligaties op te zullen kopen van eurolanden die om financiƫle steun vragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Huizenmarkt valt stil na run in december'

De markt voor koopwoningen valt in het eerste kwartaal weer helemaal stil, na de run op huizen in december.

''Tot het einde van het jaar was het heel druk, maar mensen zullen in januari en februari de kat uit de boom kijken. Het worden geen geweldige maanden'', voorspelde Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland, vrijdag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Infographic: Het Amerikaanse begrotingstekort gevisualiseerd

De site Demonocracy heeft een infographic gemaakt van het Amerikaanse begrotingstekort. Door fictief bankbiljetten van $100 te stapelen wordt gevisualiseerd hoe groot het begrotingstekort is als de fiscal cliff doorgevoerd wordt en wat er nog van over blijft als veel van de bezuinigingen niet doorgevoerd worden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Grafiek: Het welvaartseffect van goedkoop krediet

Bernanke heeft meerdere malen gewezen op het zogeheten 'wealth effect' dat veroorzaakt wordt door lage rente en monetaire stimulering. Door het soepele monetaire beleid stijgen de huizenprijzen weer, terwijl tegelijkertijd de aandelenmarkten opveren. Volgens Bernanke neemt hierdoor het gevoel van welvaart toe, waardoor de consument makkelijker geld uitgeeft en de economie weer kan aansterken. Onderstaande grafieken plaatsen een kritische noot bij de duurzaamheid van een door schulden gedreven economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Overname Spaanse bank kost duizenden banen'

De volledige overname van de Spaanse bank Banesto door branchegenoot Banco Santander gaat 3000 van de ruim 8300 banen kosten. Dat berichtte de Spaanse krant Cinco Dias vrijdag op gezag van ingewijden.