Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36176 tot 36180
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Iran trekt voor 500 miljoen aan goud investeringen aan

Zoals al eerder bericht heeft Iran het op dit moment zwaar. Het land staat onder druk van de complete wereld en er zijn door diverse landen sancties opgelegd om te voorkomen dat het land verder kan gaan met bijvoorbeeld het ontwikkelen van nucleaire wapens. Afgelopen weekend is bekend geworden dat Kazachstan en de Arabische Emiraten voor 529 miljoen dollar een belang hebben genomen in enkele goudmijnen in Iran om zo verder invloed te krijgen op het edelmetaal wat in Iran in de grond zit.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Goud dik de hoogte in door falend Amerika

Meerdere dagen ging het fout, maar vandaag is goud dan toch eindelijk weer eens behoorlijk de hoogte ingeschoten. Goud staat op dit moment op een koers van 1658 dollar, terwijl het edelmetaal de dag begon met een koers die 10 dollar lager lag. Een halve procent erbij in één dag tijd is behoorlijk te noemen, zeker in het kader van het koersverloop van goud van de afgelopen week.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

'UBS knoeide met rente op Zwitserse franc'

De Zwitserse bank UBS, vorige week fors beboet voor fraude met de Liborrente, manipuleerde niet alleen de rente bij de handel in Amerikaanse dollars, Britse ponden en Japanse yens maar ook bij de Zwitserse franc. 

Dat schrijft Le Matin op basis van het onderzoek dat het Amerikaanse ministerie van Justitie uitvoerde rond de rentefraude.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Griekenland onderzoekt Zwitserse bankrekeningen van Rijke Grieken

Justitie in Griekenland gaat onderzoek doen naar circa 2000 Grieken met een Zwitserse bankrekening die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking. Dat meldde de Griekse staatszender Net zaterdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 23 december 2012

Ierland verwacht in juni toch hulpsteun voor banken

Ierland verwacht dat Europese leiders uiterlijk in juni volgend jaar tot een akkoord komen over de herfinanciering van de banken in het land. Dat zei premier Enda Kenny. In juni van dit jaar werd Ierland toegezegd dat het land geld uit het noodfonds tegemoet kan zien voor directe investeringen in de banksector. Duitsland is echter tegen het gebruik van steun om de banken met terugwerkende kracht te herkapitaliseren.