Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 36181 tot 36185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 januari 2013

Zilver: goedkoper dan in 1980 en veel schaarser

Weet u wat er momenteel nog altijd goedkoper is dan in 1980 terwijl de kwaliteit gelijk gebleven is. Overigens is het nu wel veel schaarser geworden, terwijl de vraag enorm is veranderd, maar niet is afgenomen. Het gaat om fysiek zilver. Vroeger zeer gevraagd voor fotografie. Dat is nu over, maar zonnecollectoren en Smartphones zijn nu grote vragers geworden. De reden is vooral het feit dat de zilverprijs niet tot stand komt door vraag en aanbod.

[...]

Bron: iex.nl
Geplaatst: zaterdag 5 januari 2013

Let op goud en zilver

Indirect is er natuurlijk dat Fed-verhaal van gisteren dat het stelsel van centrale banken niet eeuwig staatsobligaties blijft opkopen. Wat de directe aanleiding nu is voor de daling van goud en zilver is mij niet duidelijk.

De Fed hanteert officieel een target van 6,5% werkloosheid om al haar dopingpraktijken te staken. Dat is nu 7,7% en strakjes wordt een getal van 7,8% verwacht (en 155.000 nieuwe banen). Kortom, bij een meevaller kan goud nog een klap krijgen, of juist opkrabbelen bij een tegenvaller?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

JP Morgan maakt balans op van 20 jaar banengroei VS

Zakenbank JP Morgan heeft de balans opgemaakt van twintig jaar banengroei in de VS. Uiteraard heeft de crisis van 2008 een deuk geslagen in de banengroei, maar netto zijn er door de groeiende bevolking wel veel meer banen dan twintig jaar geleden. Maar in welke sectoren waren de banen te vinden om de groeiende populatie aan het werk te houden?

Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Huizenmarkt – De dip na de opleving

In december leek de huizenmarkt op te veren, maar in de eerste maanden van 2013 zal de dip volgen.

Jeroen Stoop van Makelaarsland is somber gestemd over de huizenmarkt de komende maanden. In januari en februari zullen potentiele kopers gaan afwachten, hopende op maatregelen van de politiek. De heer Stoop verwacht een halvering van het aantal bezichtigingen van 80.000 naar 40.000. In december 2012 zijn er meer huizen verkocht dan een willekeurige andere maand in de afgelopen drie jaren. Helaas was het maar een tijdelijke opleving.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Werkloosheid VS naar 7,1 procent in 2013'

De werkloosheid in de Verenigde Staten kan tegen het einde van dit jaar dalen naar 7,1 procent, van 7,8 procent nu. Dat heeft de president van de Federal Reserve van St. Louis, James Bullard, vrijdag gezegd op de televisiezender CNBC.