Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 36196 tot 36200
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Grafieken: 11 Europese vastgoedbubbels

Businessinsider heeft de ontwikkeling van de huizenprijzen in verschillende Europese landen nog eens goed bekeken en komt tot de conclusie die op veel plaatsen sterk zijn gestegen. Tussen 1993 en 2011 werden koopwoningen in Londen gemiddeld drie keer zo duur, in België en Nederland stegen de prijzen in dezelfde periode minstens zo hard. Opvallend is dat de daling van de huizenprijzen in sommige landen al is ingezet, terwijl deze elders gewoon zijn blijven stijgen na het uitbreken van de crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Zijn Amerikaanse staatsobligaties de ultieme bubbel?

Amerikaanse staatsobligaties leveren door de uitzonderlijk lage rente bijna niets op. Wanneer men de rente op een obligatie met een looptijd van 10 jaar zou corrigeren voor de inflatie blijft er zelfs een negatief rendement over. Desondanks profiteren obligatiebeleggers, want in de afgelopen 33 jaar stegen de 'Treasuries' bijna onafgebroken in waarde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

'Meer tijd voor Spanje en Frankrijk om tekort weg te werken'

De Europese Commissie geeft Spanje en Frankrijk meer tijd om te zorgen dat hun begrotingstekort onder de Europese norm van 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) valt.

Dat schrijft de Spaanse krant El Pais zaterdag. Frankrijk zou tot 2014 krijgen, in plaats van tot 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

ECB-bestuurder heeft geen zorgen over inflatie

Europa hoeft zich geen zorgen te maken over inflatie. Die ligt naar verwachting in 2013 onder de 2 procent, volgens een van de bestuurders van de Europese Centrale Bank, Jörg Asmussen. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 22 december 2012

Russische centrale bank zet nominale waarde op goud- en zilverbaren

De Russische centrale bank heeft nieuwe gouden en zilveren baren uitgegeven die in het teken staan van de olympische spelen van 2014. Dit sportevenement zal plaatsvinden in de Russische stad Sotsji. De baren zijn bijzonder omdat ze voorzien zijn van een nominale waarde in roebels. Ze hebben tevens de status van wettig betaalmiddel gekregen.