Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36196 tot 36200
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

‘Kleine openingswinst Wall Street’

De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De stemming wordt gesteund door een positief rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in december met 155.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op 153.000 nieuwe banen. De banengroei in november werd opwaarts bijgesteld van 146.000 tot 161.000 banen. De werkloosheid bleef vorige maand onveranderd op 7,8 procent van de beroepsbevolking.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Bazel bezorgd over verliesregels voor banken

Internationale toezichthouders op de bankensector maken zich zorgen over de verschillende nieuwe regels die worden ontworpen voor de manier waarop banken hun verliezen moeten erkennen. Dat liet het Bazels Comité van Bankentoezichthouders vrijdag weten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Banengroei VS in december conform verwachtingen: +155.000

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) maakte vandaag bekend dat er in de laatste maand van vorig jaar 155.000 nieuwe banen zijn gecreëerd. Dat was bijna identiek aan de prognose van 156.000 die werd afgegeven door een panel van economen en analisten. De banengroei was voldoende om de bevolkingsgroei op te vangen, maar kon de werkloosheid niet verder omlaag brengen. Die kwam uit op 7,8%, identiek aan het gecorrigeerde cijfer van november.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Miljardair bouwt ‘s werelds grootste zonne-energiecentrale

Multimiljardair Warren Buffett geeft $2,5 mrd (€1,9 mrd) uit aan wat de grootste zonne-energiecentrale ter wereld gaat worden.

De centrale van 579 megawatt valt uiteen in twee projecten in de Antelope Valley, Californië en wordt gefinancieerd door MidAmerican Energy, een investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett.

Voor Buffett is het niet de eerste aankoop op het gebied van zonne-energie. Vorig jaar gaf hij al $2 mrd uit aan het Topaz Solar Farm project. Dat valt met een vermogen van 550 megawatt ook onder de grootste zonne-energiecentrales ter wereld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Zwitserland en Groot-Brittannië voeren valutaoorlog'

Ambrose Evans-Pritchard heeft op de website van de Telegraph een artikel gepubliceerd waarin de valutaoorlog centraal staat. Volgens Evans-Pritchard ondernemen de centrale banken van Groot-Brittannië en Zwitserland vruchteloze pogingen om de waarde van hun eigen munt te onderdrukken.