EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 36206 tot 36210
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2013

Italiaanse bankschandaal breidt zich uit: 5 banken genoemd

Italian prosecutors are investigating derivatives trades made by the country's largest banks, judicial sources said on Friday, as the scandal involving the troubled Monte dei Paschi appeared to spread to other lenders.

Dozens of people at Monte dei Paschi, UniCredit, Intesa Sanpaolo, BNL and Credem are being investigated by a court in Trani, Italy, for suspected usury and fraud related to derivatives contracts signed by the banks, the sources said. (Reporting by Vincenzo Damiani in Bari. Writing by Steve Scherer.)

Lees verder op reuters.com
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2013

Byron Wien waarschuwt voor een beurscorrectie: “De cijfers zullen tegenvallen”

Byron Wien, een van de meest gerespecteerde marktstrategen op Wall Street, is helemaal niet zo opgewekt over de markten als veel van zijn collega’s. Volgens Wien stijgt de beurs momenteel omdat beleggers geen andere keuze hebben met het monetaire beleid van de Fed.

Maar binnenkort zullen de bedrijfscijfers terug bovendrijven en die gaan volgens Wien tegenvallen. Het jongste BBP-cijfer in de VS was ronduit slecht en dat voorspelt niet veel goeds.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2013

Historische klap voor gepensioneerden

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een aantal grote pensioenfondsen de pensioenuitkeringen verlagen. De zwaarste klappen vallen bij de oud-metaalwerkers. Het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kort de uitkering vanaf april met 6,3 procent en het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) met 5,1 procent.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2013

DNB: Bankrun dreigde meerdere keren bij SNS

SNS Reaal werd de afgelopen tijd meerdere keren bedreigd door een bankrun, na berichten over de crisis bij de bank in media. Op sommige dagen werd 0,5 miljard tot 1 miljard euro per dag aan spaargeld weggehaald.

SNS Reaal werd de afgelopen tijd meerdere keren bedreigd door een bankrun, na berichten over de crisis bij de bank in media. Op sommige dagen werd 0,5 miljard tot 1 miljard euro per dag aan spaargeld weggehaald.

Dat zei directeur Toezicht Jan Sijbrand van De Nederlandsche Bank vrijdag in een toelichting op het besluit om SNS te nationaliseren. Door het weghalen van spaargeld zat er bijna geen kapitaal meer in de bank, aldus Sijbrand.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2013

'Onzekerheid pensioenen in 2014 heel groot'

De onzekerheden rondom de Nederlandse pensioenen zijn momenteel erg groot. Door de rente en beleggingsresultaten is het nog onduidelijk of veel fondsen per 2014 moeten korten op de pensioenen.

 Dit laten de pensioenbestuurders van de twee grootste pensioenfondsen in Nederland, ABP (2,8 miljoen deelnemers) en Zorg&Welzijn (2 miljoen deelnemers) los van elkaar weten aan NU.nl. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs