Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 36211 tot 36215
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Tweede helft redt beursjaar 2012

Het jaar 2012 is het jaar van het aandeel geworden. Dat komt echter geheel door het tweede halfjaar. Absolute topper in de tweede helft: KLM met +92%. Flopper is KPN (-52%).

Het jaar begon niet slecht. In de eerste drie maanden van 2012 steeg de AEX 3,5%. Het tweede kwartaal ging de index echter 5% achteruit, waardoor over de eerste zes maanden een verlies van 1,6% resteerde. Het herstel kwam in de zomer, met een prima julimaand (+6%).

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Banken kregen in 3 jaar 1.600 miljard staatssteun in Europa

Tussen 2008 en 2011 werd voor 1.600 miljard euro staatsteun vrijgemaakt voor de banken in de Europese Unie, blijkt uit een rapport van de Europese commissie.

Bron: nieuwsbank.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Doorzichtig goud ontrafeld

Een dunne goudlaag is praktisch ondoorzichtig, maar met een rooster van minuscule gaatjes erin, laat zo'n goudlaag verrassend veel licht door. Het mechanisme hierachter stond bijna een decennium ter discussie, maar is nu door onderzoekers van de Universiteit Leiden, FOM en FOM-instituut AMOLF ontrafeld. Samen met collega's uit China en Frankrijk publiceerden ze hun ontdekking gisteren in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

‘Wall Street opent flink lager’

De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting flink lager. De politieke impasse rond de aanpak van de fiscal cliff blijft de beurzen parten spelen nu de hoop op een begrotingsdeal voor het einde van het jaar lijkt te zijn vervlogen.

De Republikeinse leider John Boehner trok donderdag zijn plan terug om gezinnen met een inkomen van boven de 1 miljoen dollar meer belasting te laten betalen. Reden daarvoor was het ontbreken van voldoende steun van zijn eigen partij. Bij het uitblijven van een deal treden aan het begin van 2013 automatisch maatregelen in werking die een zware wissel zullen trekken op de Amerikaanse economie.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

TA: negatieve koersvorming goud

Goud staat de laatste weken onder druk en de koers is recentelijk door een belangrijk technisch niveau gezakt.

Het edelmetaal weet sinds september 2011 geen hogere toppen neer te zetten en handelt in een brede range zijwaarts.

Donderdag ging de goudprijs fors onderuit en zakte de koers onder het 200 daags voortschrijdende gemiddelde. Een belangrijk technisch signaal waaruit blijkt dat verkopers momenteel de overhand hebben.