Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36211 tot 36215
Bron: businessinsider.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Waarschuwing voor de inflatiedraak.

Regular readers know that "bond king" Bill Gross, who runs the world's biggest fixed income fund at PIMCO, is not the biggest fan of the Federal Reserve's quantitative easing programs.

In his January letter, entitled "Money for Nothing, Checks for Free," Gross tells investors to avoid long-term U.S. government debt, writing that "ultimately government financing schemes such as today’s QEs or England’s early 1700s South Sea Bubble end badly."

Gross takes aim at a speech given by now-Fed Chairman Ben Bernanke back in 2002, in which Bernanke says the Fed can increase the monetary base "at essentially no cost."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Indiase IT-reus wil 5.000 banen schrappen

Infosys Technologies, het op één na grootste Indiase IT-bedrijf, wil 5.000 banen schrappen om te besparen op de operationele kosten, schrijft de zakenkrant The Economic Times.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

AEX begint in de min

De beurs in Amsterdam is vrijdag in de min begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine verliezen. Beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank nog dit jaar stopt met zijn stimuleringsprogramma. Daarnaast wordt gewacht op het officiële Amerikaanse banencijfer, dat vanmiddag wordt vrijgegeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht lager

De AEX opent vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager, nadat bekend werd dat binnen de Fed gedacht wordt over het vroegtijdig stopzetten van het obligatie opkoopprogramma en de markt verder voornamelijk in afwachting is van het Amerikaanse banenrapport.

"We openen naar verwachting iets lager. Uit de Fed-notulen bleek dat ze misschien willen stoppen met QE3 en dat geeft een beetje schrik bij beleggers", zegt Cees Smit van Today's Beheer en Brokers, daaraan toevoegend dat de daling wellicht kan doorzetten, na de enorme stijging op het bereiken van een gedeeltelijk akkoord in de Verenigde Staten over de fiscal cliff.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Twee miljard euro helpt ouderen niet aan werk

De overheidssubsidies om ouderen aan het werk te krijgen of te houden, zijn zinloos. Dat blijkt uit onderzoeken van onder meer het Centraal Planbureau (CPB) en het onderzoeksbureau SEO. Het gaat jaarlijks om ongeveer twee miljard euro aan bonussen, premiekortingen en andere extraatjes om de arbeidsparticipatie van 50-plussers te stimuleren.