Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36236 tot 36240
Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Spaans parlement stemt in met bezuinigingen

Spaanse parlementariërs hebben donderdag ingestemd met een zeer impopulair bezuinigingspakket van 39 miljard euro. De bezuinigingen zijn volgens de regering nodig om de financiën van de op drie na grootste economie van de eurozone op orde te krijgen.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Oud-topman IMF: Angst voor begrotingstekorten is psychologisch trauma

„Een psychologisch trauma.” Zo duidt oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dr. Johannes Witteveen (91) de angst voor begrotingstekorten aan. Nederland moet een ruimer uitgavenbeleid voeren, vindt hij. Voluit gas geven om de conjunctuur aan te jagen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Impasse houdt Wall Street in toom

De politieke impasse rond de aanpak van de fiscal cliff hield beleggers op Wall Street donderdag langs de zijlijn. Ze zijn bezorgd dat een akkoord over de begrotingscrisis voorlopig niet in de kaarten zit.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt later op de dag over een voorstel van de Republikeinse leider John Boehner, dat door een zegsman van het Witte Huis werd afgedaan als een meerdaagse vingeroefening in futiliteit. Boehner wil onder meer dat een belastingverhoging alleen gaat gelden voor inkomens vanaf 1 miljoen dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Waarom het bbp geen betrouwbare indicator van de ware staat van de economie is

Als professor Philipp Bagus het bij het rechte eind heeft en de Europese besparingen een illusie zijn, dan rest de vraag nog hoe het komt dat zo weinig economen, politici en journalisten hem volgen in zijn redenering. Bagus geeft in hetzelfde artikel de oorzaak aan: men hecht te veel aandacht aan het bruto binnenlands product (bbp), wat nochtans een gebrekkige economische indicator is.

Het bbp of bruto binnenlands product is de totale waarde (in geld) van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd binnen een bepaalde periode. Hoewel dit een uitstekende economische indicator lijkt, geeft Bagus twee redenen waarom een lager bbp niet altijd een slecht teken is

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Licht verlies voor Brusselse beurs

Ondanks de stijging op een reeks andere Europese beurzen, leverde de Brusselse lichtjes in. De Bel20 klokte af op 2.492,20 punten, een verlies van 0,34 procent.