Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36236 tot 36240
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Goudprijs loopt achter op groeiende balans centrale banken?

Vorig jaar plaatsen we al eens een grafiek die de correlatie liet zien tussen de groei van het balanstotaal van zeven verschillende centrale banken en de goudprijs vanaf 1999. De goudprijs blijkt over de langere termijn het balanstotaal van centrale banken te 'volgen'. Met een uitzondering van de correctie op de goudprijs in 2008 kunnen deze twee lijntjes bijna op elkaar gelegd worden. Als we deze correlatie zouden doortrekken naar 2012 zouden we nu een goudprijs moeten zien van meer dan $2.000 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

2013 begint met een financiële KNAL

De eerste handelsdag van 2013 begint alvast met een KNAL vanjewelste! De beurzen schieten fors hoger, met uitschieters van meer dan 2% in Azië, Europa en de VS. Het zijn vooral de risicovollere segmenten zoals technologie of banken die voor het nodige vuurwerk zorgen.

Hierbij maken vooral de kleinere effecten, de zogenaamde small caps, het mooie weer op deze eerste beursdag. Zo waren we vandaag getuige van een nieuwe All-Time High voor de Russel 2000 index, de Amerikaanse referentie-index voor het small cap segment.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

'Aantal faillissementen detailhandel neemt genadeloos toe'

Het kabinet moet een actieplan opzetten om de detailhandel in Nederland door de crisis heen te loodsen.

"De situatie in de detailhandel is al lange tijd zeer ernstig. Het aantal faillissementen neemt genadeloos toe", zo waarschuwt Hans Biesheuvel (voorzitter van MKB-Nederland) de politiek, zo laat hij weten aan NU.nl.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Financiële markten positief na afwenden fiscal cliff

In New York zijn de aandelenbeurzen vandaag goed aan het nieuwe jaar begonnen. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse politici op de valreep toch nog een begrotingsakkoord wisten te sluiten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Goed begin 2013 voor Wall Street

In New York zijn de aandelenbeurzen woensdag goed aan het nieuwe jaar begonnen. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse politici op de valreep toch nog een begrotingsakkoord wisten te sluiten.