Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3626 tot 3630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Waarom Rusland het EU-lidmaatschap van de 29e lidstaat sponsort

Sinds de val van de Sovjet-Unie heeft Europa forst geïnvesteerd in integratie van Oost-Europa in de West-Europese markteconomie. Dat kan best een succes genoemd worden.

Dat heeft evenwel de invloedssfeer van Rusland danig ingeperkt. Nu Rusland na 25 jaar opnieuw een geopolitieke hoofdrol wil spelen, wil het die invloedssfeer opnieuw uitbreiden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

'Volgend jaar minder economische groei'

Na twee jaar herstel groeit de Nederlandse economie volgend jaar minder snel, concluderen economen van ING in een donderdag gepubliceerd rapport.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Europese bankaandelen hoger dankzij ECB

De verlenging van het stimuleringsprogramma pakt gunstig uit voor de Europese bankensector, want de Europese index voor bankaandelen schoot donderdag met 3,6% omhoog. Vrijwel alle banken staan meerdere procenten in de plus, nu de onzekerheid over een vroegtijdig einde van het opkoopprogramma is weggenomen. De aankondiging van de ECB deed ook de rente stijgen, wat gunstig is voor de winstgevendheid van banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Valutareserves China met $1 biljoen gedaald sinds 2014

De valutareserves van China zijn in november $69,1 miljard kleiner geworden, de grootste daling in één maand sinds begin dit jaar. Als gevolg van deze daling kromp het totaal naar $3,05 biljoen, het laagste niveau in meer dan vijf jaar. Sinds juni 2014 heeft China al bijna $1 biljoen aan valutareserves verbruikt, ongeveer een kwart van het totaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 december 2016

Stimuleringsprogramma ECB naar E60 miljard

De ECB verlengt het stimuleringsprogramma met negen maanden, maar verlaagt het maandelijkse bedrag met ingang van april van €80 naar €60 miljard per maand. In maart werd het opkoopprogramma nog uitgebreid naar €60 miljard en in juni begon de ECB ook het het opkopen van bedrijfsobligaties.