Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 36256 tot 36260
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

De Redders van de Wereld

Ze kunnen geen goud drukken, maar wel net zoveel miljarden papiergeld als de Centrale Bankiers zelf willen, met goud zouden ze dat nooit kunnen doen, omdat goud niet kan worden gemaakt uit niets. Dat is waarom goud en zilver, als munt, de tand des tijds heeft doorstaan​​. Immers, goud is "voor eens en altijd geld!"

De FED zal doorgaan met het drukken van $40 miljard per maand in hypotheek gesteunde zekerheden. Ze zullen ook daarbovenop $45 miljard per maand langlopende staatsobligaties aankopen, in totaal dus $85 miljard per maand bij drukken! Als de kortlopende obligaties opraken, worden langlopende Staatsobligaties gekocht, zonder verkoop van andere obligaties om de toenemende geldstroom te compenseren, het zogenaamd steriliseren van de geldhoeveelheid, dit is dus inflatie stimulerend. Erger nog, de rente blijft op bijna nul totdat de werkloosheid daalt tot onder 6,5%, van het huidige 7,7% niveau, de eerste keer dat een grote centrale bank haar monetaire beleid rechtstreeks verbindt aan een economische indicator.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Video: Een uur met Kyle Bass

Kyle Bass zag de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt aankomen en verwachtte ook de Europese schuldencrisis die er achteraan kwam. In een lezing van een uur geeft Kyle Bass, oprichter van Hayman Capital Management, zijn visie op de huidige toestand van de wereldeconomie. Hij zoomt in op de alsmaar groeiende balansen van de grootste centrale banken, de situatie in Europa en de problematische situatie waarin Japan zich genesteld heeft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Consumptie daalt flink na btw-verhoging

Nederlandse huishoudens hebben in oktober, de eerste maand na de verhoging van het hoge btw-tarief, 2,4 procent minder uitgegeven dan een jaar eerder.

Dat is de sterkste krimp van de consumptie in de afgelopen 3 jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Australische goudvoorraad ligt voor 99,9% in Londen

De Australische goudvoorraad van ongeveer 80 ton blijkt voor 99,9% in de kluizen van de Bank of England te liggen. Dat berichte het blog ausbullion gisteren, op basis van email correspondentie met Chris Collins van de Reserve Bank of Australia. Sinds eind juni vorig jaar ligt vrijwel al het goud van Australië in Londen, in de vorm van 400 troy ounce 'Good Delivery' goudstaven. Slechts 0,1% van de goudvoorraad ligt in het hoofdkantoor van de Reserve Bank in Sydney.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Werkloosheid gestegen tot 7 procent

Dit zijn 100.000 werklozen meer dan jaar geleden. Het aantal WW-uitkeringen is met ruim 12.000 toegenomen. Er zijn vooral meer uitkeringen in landbouw, horeca en bouw.

De jeugdwerkloosheid is gestegen tot 13,7 procent, dit was 13,3 procent.