Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36256 tot 36260
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

‘Europese banken moeten meer afboeken’

Europese banken zijn nog steeds te positief over hun financiële situatie en moeten meer afwaarderen op hun portefeuilles aan slechte leningen.

Het is een bedreiging voor het economisch herstel in Europa dat banken de pijn van de crisis voor zich uit schuiven.

Dat stelt Steven Maijoor, voorzitter van de Europese toezichthouder op de financiële markten Esma, donderdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Beurzen in Japan en China nog gesloten

De beurzen in Tokio en Sjanghai waren donderdag nog gesloten vanwege de feestdagen. De Japanse en Chinese beurzen zullen op vrijdag 4 januari weer openen. Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de rally op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Obama ondertekent wetsvoorstel 'fiscal cliff'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag het wetsvoorstel dat de 'fiscal cliff' moest afwenden, ondertekend. Dat lieten bronnen vanuit het Witte Huis weten. Daarmee is de begrotingsdeal officieel van kracht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Dagelijks tientallen Vlaamse gezinnen uit woning gezet

Dagelijks worden tientallen Vlaamse gezinnen uit hun woning gezet. In 2011 besliste de vrederechter over het lot van 12.740 families. De meerderheid kwam op straat te staan. Dat schrijft De Morgen op basis van de recentste cijfers van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Wall Street start 2013 fors hoger na begrotingsakkoord

In New York hebben de aandelenbeurzen de eerste handelsdag van 2013 fors hoger afgesloten. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse politici op de valreep toch nog een begrotingsakkoord wisten te sluiten.