Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36261 tot 36265
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Australische goudvoorraad ligt voor 99,9% in Londen

De Australische goudvoorraad van ongeveer 80 ton blijkt voor 99,9% in de kluizen van de Bank of England te liggen. Dat berichte het blog ausbullion gisteren, op basis van email correspondentie met Chris Collins van de Reserve Bank of Australia. Sinds eind juni vorig jaar ligt vrijwel al het goud van Australië in Londen, in de vorm van 400 troy ounce 'Good Delivery' goudstaven. Slechts 0,1% van de goudvoorraad ligt in het hoofdkantoor van de Reserve Bank in Sydney.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Werkloosheid gestegen tot 7 procent

Dit zijn 100.000 werklozen meer dan jaar geleden. Het aantal WW-uitkeringen is met ruim 12.000 toegenomen. Er zijn vooral meer uitkeringen in landbouw, horeca en bouw.

De jeugdwerkloosheid is gestegen tot 13,7 procent, dit was 13,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Ruim miljard verlies voor Griekse Eurobank

De Griekse bank Eurobank heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar een nettoverlies van 1,1 miljard euro geleden, bijna twee keer zoveel als een jaar eerder. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 tot 1,5 punten lager

De AEX opent naar verwachting lager nu de Republikeinen en Democraten in discussie over de federale begroting scherp tegenover elkaar zijn komen te staan. President Barack Obama stelde zich zeer afwijzend op ten aanzien van het zogeheten plan B van John Boehner.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer & Brokers verwacht op grond hiervan een verlies van 1 tot 1,5 punt. "Obama zette de hakken in het zand en dat zorgt voor een hard gespeeld spel. Daarmee lijken de risico's aan de onderkant weer wat toe te nemen", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Groei bedrijfswagenpark EU neemt verder af

De aanwas van het Europese bedrijfswagenpark is in november gedaald tot het laagste niveau sinds eind 2009. Dat meldde de Europese autobrancheorganisatie ACEA donderdag.

Vorige maand werden 18,5 procent minder nieuwe bedrijfswagens op kenteken gezet dan in november 2011. In alle belangrijke markten zakten de registraties met dubbele cijfers. In Italië en Spanje gingen de verkopen met meer dan een kwart achteruit, In Frankrijk met een vijfde. In Duitsland en Groot-Brittannië werden 14 tot 16 procent minder bedrijfswagen gereigstreerd. In Nederland werden bijna 25 procent minder nieuwe bedrijfswagens geteld.