Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 36276 tot 36280
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Impasse houdt Wall Street in toom

De politieke impasse rond de aanpak van de fiscal cliff hield beleggers op Wall Street donderdag langs de zijlijn. Ze zijn bezorgd dat een akkoord over de begrotingscrisis voorlopig niet in de kaarten zit.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt later op de dag over een voorstel van de Republikeinse leider John Boehner, dat door een zegsman van het Witte Huis werd afgedaan als een meerdaagse vingeroefening in futiliteit. Boehner wil onder meer dat een belastingverhoging alleen gaat gelden voor inkomens vanaf 1 miljoen dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Waarom het bbp geen betrouwbare indicator van de ware staat van de economie is

Als professor Philipp Bagus het bij het rechte eind heeft en de Europese besparingen een illusie zijn, dan rest de vraag nog hoe het komt dat zo weinig economen, politici en journalisten hem volgen in zijn redenering. Bagus geeft in hetzelfde artikel de oorzaak aan: men hecht te veel aandacht aan het bruto binnenlands product (bbp), wat nochtans een gebrekkige economische indicator is.

Het bbp of bruto binnenlands product is de totale waarde (in geld) van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd binnen een bepaalde periode. Hoewel dit een uitstekende economische indicator lijkt, geeft Bagus twee redenen waarom een lager bbp niet altijd een slecht teken is

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Licht verlies voor Brusselse beurs

Ondanks de stijging op een reeks andere Europese beurzen, leverde de Brusselse lichtjes in. De Bel20 klokte af op 2.492,20 punten, een verlies van 0,34 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Grafiek: Waardeontwikkeling goudvoorraad Eurosysteem sinds 1999

De ECB waardeert ieder kwartaal de goudvoorraad van het Eurosysteem (de zeventien landen van de eurozone) tegen de marktprijs. Als gevolg beweegt de post 'Goud en goudvorderingen' op de balans van het Eurosysteem mee met een stijgende of dalende goudprijs. Door de stijgende goudprijs is de goudvoorraad van het Eurosysteem steeds meer waard geworden, terwijl er tot 2009 nog goud werd verkocht onder het Central Bank Gold Agreement.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

AEX sluit vlak onder recordstand 2012

De Europese aandelenbeurzen kwamen donderdag amper in beweging omdat de begrotingsonderhandelingen in de Verenigde Staten opnieuw vastgelopen lijken te zijn. De AEX-index in Amsterdam tipte gedurende de handel de hoogste stand van dit jaar aan, maar sloot er uiteindelijk vlak onder.

De AEX sloot 0,4 procent hoger op 346,60 punten. Eerder op de dag bereikte de graadmeter 346,73 punten, de hoogste stand van 2012. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 537,87 punten. De FTSE In Londen daalde 0,1 procent, terwijl de DAX in Frankfurt en de CAC 40 in Parijs 0,1 procent stegen.