Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 36286 tot 36290
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Column Kees de Kort | Meer problemen gecreƫerd dan opgelost

Er is niks opgelost met het Amerikaanse akkoord om de fiscal cliff te omzeilen. BNR's Kees de Kort: "Er zijn eerder problemen gecreƫerd dan opgelost."

De fiscal cliff bestond uit twee delen, legt De Kort uit. "Automatische verlaging van de uitgaven en automatische verhoging van de belastingen. Die automatische verlaging van de uitgaven is al twee maanden vooruit geschoven. Daar doen we helemaal niks aan."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Dollar herstelt, maar blijft zwak tov euro

De dollar en Japanse yen maken woensdag een deel van hun eerdere verliezen goed, in reactie op het nieuws dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dinsdag heeft ingestemd met een voorstel om de zwaarste effecten van de fiscal cliff te vermijden.

De Amerikaanse munt noteert echter beduidend lager ten opzichte van de euro, waarbij de Europese munt tussentijds voor het eerst sinds 19 december op $1,3300 noteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Staat mikt op 5 miljard euro met leningen

De Nederlandse staat wil maandag met twee staatsleningen 3 tot 5 miljard euro ophalen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Duitsland betaalt rente op 2-jarige lening: 0,01%

De Duitse overheid moet voor het eerst sinds oktober een minieme rente betalen op 2-jarige leningen: 0,01%!

Bron: Bloomberg.com
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Billionaires' Fortunes Rose to $1.9 Trillion

[audio]

The richest people on the planet got even richer in 2012, adding $241 billion to their collective net worth, according to the Bloomberg Billionaires Index, a daily ranking of the world’s 100 wealthiest individuals.

[...]