Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 36296 tot 36300
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Wall Street ziet begrotingsdeal naderen

Op de Amerikaanse aandelenmarkten gingen de koersen ook dinsdag stevig omhoog. Beleggers denken dat een compromis over de Amerikaanse begroting tussen Democraten en Republikeinen weer wat dichterbij is gekomen, hoewel kopstukken van beide partijen waarschuwden dat er nog geen akkoord is bereikt.

Als een compromis wordt bereikt, betekent dit dat de automatische bezuinigingen en lastenverzwaringen waarmee andere begin januari een begin zou worden gemaakt, niet doorgaan. Gevreesd wordt dat deze zogenoemde fiscal cliff het herstel van 's werelds grootste economie ernstig zal schaden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Brusselse beurs boekt winst

De Europese beleggers speculeerden dinsdag op een snel compromis over de Amerikaanse 'begrotingsafgrond'. Op Euronext Brussel steeg de Bel20 met 0,67 procent tot een slot van 2.480,36 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Wall Street zet rally voort

Op de Amerikaanse aandelenmarkten gingen de koersen ook dinsdag stevig omhoog. Beleggers denken dat een compromis over de Amerikaanse begroting tussen Democraten en Republikenen weer wat dichterbij is gekomen, hoewel kopstukken van beide partijen waarschuwen dat er nog geen akkoord is bereikt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel op een winst van 0,9 procent op 13.351 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 1,1 procent tot 1445 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,4 procent tot 3052 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Obama wijst belastingplan Republikeinen af

De Amerikaanse president Barack Obama ziet niets in het laatste voorstel van de Republikeinen voor de aanpak van de overheidsfinanciën. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis vandaag weten.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Iran smokkelt goud om sancties te omzeilen

Vandaag weer een opvallend bericht, welke perfect pas binnen de eerdere berichten over Iran en het gebruik van goud om de sancties zoals opgelegd door de Verenigde Staten te ontwijken. Vandaag werd bekend dat Iran vermoedelijk op grote schaal goud verkoopt in Afghanistan in ruil voor dollars en olie. Het geld wordt vervolgens gebruik om transacties uit te voeren zodat Iran in de behoefte kan blijven voorzien ondanks de opgelegde sancties.