Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3631 tot 3635
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Hypotheekrente stijgt weer

Verschillende aanbieders van hypotheken hebben de hypotheekrente onlangs verhoogd of hebben plannen om dat in de nabije toekomst te doen, zo schrijft het Financieel Dagblad. Het is de eerste renteverhoging na een lange reeks van steeds lagere rentes. Een stijging van de rente verlaagt de leencapaciteit van potentiële huizenkopers en kan op termijn een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de huizenprijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Kan China de Trump train stokken in de wielen steken?

President Trump dreigt ermee een invoerheffing van 45% te heffen op Chinese import. Kunnen de Chinezen het ook hard spelen? Het antwoord is ja.

Peking kan pestregels invoeren die grote Amerikaanse bedrijven met productie in China zoals Apple treffen, alsook de import van Amerikaanse auto’s, maïs en sojabonen beperken en belasten. Ook orders voor de bouw van nieuwe vliegtuigen zouden niet langer aan Boeing, maar aan Airbus worden toegekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

ABN Amro schrapt 1.500 banen

ABN Amro gaat 1.500 medewerkers ontslaan. De ontslagronde moet een kostenbesparing van 400 miljoen euro opleveren.

Dat meldt de bank woensdag in een kwartaalverslag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Inflatie en het helikoptergeld van Trump

Een van de grootste mysteries van de afgelopen jaren is waar de inflatie is gebleven na 8 jaar geld printen. Er is maar liefst $3.000 miljard in de economie gepompt zonder een aanzienlijke stijging van de inflatie. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft er angst geheerst voor deflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

De kracht van verandering: Trump blaast nieuw leven in de grondstoffenmarkten

Niet alleen de rechterzijde, eurosceptici en vredesactivisten zijn euforisch over de overwinning van Trump: ook op de markt van de industriële metalen is er feeststemming

De koperprijs, een benchmark voor industriële grondstoffen, steeg de afgelopen dagen met 15% en flirtte zelfs even met de 20%. Het hoogste peil in meer dan een jaar.

Dat is natuurlijk te wijten aan het voornemen van Trump om eindelijk, voor het eerst sinds Eisenhower in de jaren 50, het Amerikaanse infrastructuurnet een grondige make-over te geven.