Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36316 tot 36320
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Dekkingsgraad toch boven de 100, na moeilijk jaar

De huidige dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is gemiddeld 103%. en dat was ook precies de dekkingsgraad op 2 januari van dit jaar. Na een turbulent jaar, zijn we dus weer terug bij af.

De gemiddelde dekkingsgraad is in het jaar 2012 zeer volatiel gebleken. Het hoogste punt werd bereikt in januari. De gemiddelde dekkingsgraad op basis van de driemaands gemiddelde rente, de toen geldende rekenmethode, lag toen op 105%. Het laagste punt werd bereikt in juni met een gemiddelde dekkingsgraad van 90%, ook berekend volgens het driemaands gemiddelde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Hoop op deal VS steunt beurzen

Op de Europese beurzen werden dinsdag tijdens een rustige handelssessie overwegend kleine winsten geboekt. De hoop op een begrotingsdeal in de Verenigde Staten zorgde voor een voorzichtig optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam bleef in de middaghandel onveranderd op 343,39 punten door een verdere koersdaling van KPN. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 531,90 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen 0,1 en 0,4 procent. Frankfurt klom 0,4 procent en bereikte eerder op de dag het hoogste niveau in 5 jaar tijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Vijftien signalen dat de Amerikaanse economie zal verslechteren in 2013

The Economic Collapse Blog verzamelde vijftien nieuwsfeiten die duidelijk maken dat er nog steeds geen sprake is van economisch herstel in Amerika.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Belgen zeer somber over spaarvermogen

Het Belgische consumentenvertrouwen is in december nog verder gezakt nadat het in november al het laagste punt sinds maart 2009 had bereikt. Dat is louter het gevolg van fors verslechterde vooruitzichten van de consumenten over hun toekomstig spaarvermogen. "Het is al van medio jaren tachtig geleden dat de gezinnen zich zo negatief hebben uitgelaten over hun verwachtingen om geld opzij te kunnen leggen", zegt de Nationale Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

‘Wall Street begint met winst’

De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk met winst. De hoop op een akkoord over de aanpak van het Amerikaanse begrotingstekort blijft zorgen voor opluchting onder beleggers.

President Barack Obama zou de Republikeinen maandag een compromisvoorstel hebben gedaan waarin hij het plan om de belasting te verhogen voor rijke Amerikanen afzwakt. Een oplossing voor de begrotingscrisis lijkt daarmee een stapje dichterbij gekomen.