Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 36326 tot 36330
Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Goud verkopen is geen oplossing

Eerst werd het plan afgeschaft om een munt van $ 1 biljoen te slaan. Daarna wil Ben Bernanke het schuldplafond afschaffen. En nu gaan er stemmen op om de Amerikaanse goudvoorraad te verkopen. Ze zijn duidelijk wanhopig aan het worden aan de andere kant van de oceaan

De verkoop van de volledige goudvoorraad zou dus slechts een 4-tal maanden tijd rekken. Daarnaast zijn er nog andere gevolgen. Een verkoop van de goudvoorraad zou het vertrouwen in Amerika en de dollar volledig ondermijnen waardoor het globale financiële systeem onder druk komt aangezien de dollar de wereldreservemunt is.

 

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Koopkracht daalt voor vierde jaar op rij

Dit jaar heeft bijna iedereen in Nederland minder te besteden dan in 2012. De koopkrachtdaling, die voor het vierde jaar op rij plaatsvindt, loopt in sommige gevallen zelfs op tot 7,7 procent.

Het netto inkomen valt voor de meesten mensen dit jaar hoger uit dan vorig jaar, maar voor dat geld kan wel minder worden gekocht. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

IMF stemt in met nieuwe Griekse lening

Het IMF keert 3,2 miljard euro uit aan Griekenland. Dinsdag meldde de Griekse regering al dat het Europese noodfonds EFSF in januari 9,2 miljard euro aan noodkredieten overmaakt.

De leningen maken deel uit van het hulppakket ter waarde van 172 miljard euro dat Europa en het IMF vorig jaar aan Griekenland beloofden. Dat bedrag wordt gespreid over 4 jaar aan Griekenland uitgekeerd, zolang dat land zich aan de voorwaarden houdt die aan de hulp worden gesteld.

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Deze aandelen moet je NU hebben!

Ben Bernanke laat de geldpers non-stop draaien. De Amerikaanse Federal Reserve heeft in het verleden al menige bubbel geblazen in Amerika, maar de monetaire acties blazen bubbels over heel de wereld

 

De Bernanke bubbel loopt vol over heel de wereld, en waarderingen zijn nog steeds aan de lage kant, vooral in Duitsland. En daar ligt het grote potentieel. Lage waarderingen en goedkoop geld dat ergens naar toe moet.

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Goud blijft steeds zijn koopkracht behouden

100 jaar geleden kocht je met 1 ounce goud een mooi kostuum voor $ 20. Nu koop je met $ 20 dollar nog amper een das, maar met 1 ounce goud koop je nog steeds een mooi kostuum

In nominale termen staat de prijs van verschillende activa veel hoger dan 30 jaar geleden, dit komt door de inflatie. Maar in goudtermen (in termen van effectieve koopkracht) gaat alles weliswaar op en neer, maar blijft het op de lange termijn op hetzelfde niveau.