Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 36351 tot 36355
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Koopzondagen kunnen 15.000 extra jobs opleveren

Extra koopzondagen zijn niet alleen goed voor de omzet, zij kunnen in combinatie met flexibele openingstijden 10.000 tot 15.000 banen opleveren. Dat moet blijken, aldus een Coreliokrant, uit cijfermateriaal van econoom Maarten Goos van de KU Leuven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 december 2012

'Eurocrisis is nog lang niet voorbij'

Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel is de eurocrisisis nog lang niet voorbij, ook al beginnen de hervormingsmaatregelen vrucht te dragen.

''De economische omstandigheden zullen volgend jaar niet makkelijker, maar moeilijker zijn'', zegt Merkel. ''Maar dat moet ons niet terneergeslagen maken, we moeten ons er juist door laten aanmoedigen.''

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 31 december 2012

2012: het jaar dat zonne-energie doorbrak

Als je google mag geloven, was 2012 inderdaad het jaar van de zonne-energie. “Zonnepanelen” was veruit het meest gezochte groene woord op google, en werd nog vaker ingetypt dan “Badr Hari”. In 2010 wisten wij al te melden dat zonnestroom goedkoper was dan reguliere stroom, en dit jaar ontdekte ook het grote publiek dit opmerkelijke nieuws.

Bron: openhandel.nl
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Economieherstel of anders leren leven, werken en denken!?

Terwijl men in Nederland erg somberder is over de economie en eigen portemonnee!, 'vereist herstel van de economie vereist vertrouwen in elkaar', zegt Trouw aan het einde van anno 2012!

" Initiatieven van mensen die producten en diensten ruilen of vrijwilligerswerk doen, laten zien dat herstel van vertrouwen mogelijk is... Eerlijkheid en welwillendheid, daar begint het mee."

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Mocht u er nog aan twijfelen: de lamp brandt niet langer in Europa

Zoals elk jaar bundelt het liberale weekblad The Economist haar voorspellingen in een speciaal nummer ‘The World in 2013’. De grafiek maakt nog eens pijnlijk duidelijk wat nu stilaan ook tot de doorsnee-Europeaan begint door te dringen: de lamp brandt niet langer bij ons.

In dat verband is ook een voorspelling van de World Economic League Table van het Centre for Economics and Business Research in Londen (.pdf) interessant. Die voorspelt de omvang van de verschillende economieën op een termijn van 10 jaar.