Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36356 tot 36360
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Diversifiëring Russische economie blijft grotendeels dode letter

Rusland is er niet in geslaagd om zijn economie te diversifiëren en zich los te maken van zijn chronische afhankelijkheid van grondstoffen. Dat is de conclusie van een rapport van de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Pogingen om voor een ommekeer te zorgen, hebben volgens het rapport nauwelijks resultaten opgeleverd. In praktijk is Rusland onder de leiding van president Vladimir Poetin volgens de Europese instelling zelfs nog meer afhankelijk geworden van zijn grondstoffen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Draghi voorziet nog aanhoudende zwakte

De economische malaise in Europa houdt nog in ieder geval tot en met de eerste helft van het volgende jaar aan. Pas in de tweede helft zou er een voorzichtig herstel kunnen intreden. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in Brussel

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

'Amerikanen voelen fiscal cliff direct'

De belastingverhogingen die in werking treden als Amerikaanse politici geen akkoord sluiten over de begroting, raken werknemers direct in de portemonnee. De kosten lopen daarbij bijna per dag verder op, blijkt uit berekeningen die de Amerikaanse krant The Washington Post maandag publiceerde.

Al aan het einde van de eerste week van januari zouden de hogere belastingen een gemiddelde Amerikaan 25 dollar per dag kunnen kosten. Voor werknemers met een inkomen van meer dan 100.000 dollar zou de rekening dan oplopen tot 130 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag hoger geopend. Ook in de laatste volledige handelsweek van het jaar staat de handel in het teken van de voortslepende begrotingsonderhandelingen in Washington.

Bron: belasting123.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Nieuwe regels hypotheekrenteaftrek

Het Ministerie van Financiën (FIN) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) hebben gezamelijk een brochure uitgegeven met vragen en antwoorden over de nieuwe regels hypotheekrenteaftrek in de inkomstenbelasting per 1 januari 2013. Hieronder treft u een kort overzicht aan van de onderwerpen die in de brochure aan bod komen.