Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36356 tot 36360
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

De verpaupering van een wereldmacht: aantal Fransen dat afhangt van voedselhulp explodeert

Les Restos du Coeur - KoriaSinds het begin van de wintercampagne op 28 november hebben nog eens 100.000 Fransen zich aangemeld voor voedselhulp bij de zogenaamde ‘Restos du coeur’. Dat schrijft Le Dauphiné. Volgens de voorzitter van de organisatie, Olivier Berthe, gaat het om een toename van 12% in vergelijking met de 870.000 mensen die zich tijdens vorige wintercampagne aanboden. ‘Indien we niet meer donaties krijgen, zullen we dit niet lang meer aankunnen.’ Berthe spreekt van 'een explosie', eerder dan van een stijging.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Merkel steekt Duitsers in Nieuwjaarstoespraak hard labeur onder riem

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar Nieuwjaarstoespraak de Duitse bevolking opgeroepen nog harder te werken. 2013 biedt zich volgens haar immers aan als een jaar "waarin de economische omgeving niet gemakkelijker, maar (nog) zwaarder wordt", luidde het.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Voedselbank is enige Franse bank die groeit

Frankrijk kampt met een explosieve stijging van het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank.

Dat meldt Olivier Berthe van liefdadigheidsorganisatie Restaurants du Coeur. Ten opzichte van vorig jaar zijn er honderdduizend Fransen bijgekomen die gebruikmaken van de diensten van de organisatie, die warme maaltijden en voedselpakketten uitdeelt. "Dit is geen stijging, maar een explosie", zegt Berthe.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Overleg 'fiscal cliff' zit vast

In de Verenigde Staten liggen de onderhandelingen tussen de Democraten en de Republikeinen over een bezuinigingscompromis stil. Volgens leiders in de Senaat is er vandaag nog geen vooruitgang geboekt, meldt de Huffington Post.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 31 december 2012

'Democraten en Republikeinen ver uit elkaar'

Democraten en Republikeinen liggen op belangrijke punten nog altijd te ver uit elkaar om tot een begrotingsakkoord te komen. Dat heeft de leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, Harry Reid, zondag gezegd.