Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 36371 tot 36375
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Hoop op deal VS steunt beurzen

Op de Europese beurzen werden dinsdag tijdens een rustige handelssessie overwegend kleine winsten geboekt. De hoop op een begrotingsdeal in de Verenigde Staten zorgde voor een voorzichtig optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam bleef in de middaghandel onveranderd op 343,39 punten door een verdere koersdaling van KPN. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 531,90 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen 0,1 en 0,4 procent. Frankfurt klom 0,4 procent en bereikte eerder op de dag het hoogste niveau in 5 jaar tijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Vijftien signalen dat de Amerikaanse economie zal verslechteren in 2013

The Economic Collapse Blog verzamelde vijftien nieuwsfeiten die duidelijk maken dat er nog steeds geen sprake is van economisch herstel in Amerika.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Belgen zeer somber over spaarvermogen

Het Belgische consumentenvertrouwen is in december nog verder gezakt nadat het in november al het laagste punt sinds maart 2009 had bereikt. Dat is louter het gevolg van fors verslechterde vooruitzichten van de consumenten over hun toekomstig spaarvermogen. "Het is al van medio jaren tachtig geleden dat de gezinnen zich zo negatief hebben uitgelaten over hun verwachtingen om geld opzij te kunnen leggen", zegt de Nationale Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

‘Wall Street begint met winst’

De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk met winst. De hoop op een akkoord over de aanpak van het Amerikaanse begrotingstekort blijft zorgen voor opluchting onder beleggers.

President Barack Obama zou de Republikeinen maandag een compromisvoorstel hebben gedaan waarin hij het plan om de belasting te verhogen voor rijke Amerikanen afzwakt. Een oplossing voor de begrotingscrisis lijkt daarmee een stapje dichterbij gekomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Deadline bankregels definitief overschreden

Slechts 11 van de G20 landen hebben de boel op orde en zijn klaar om de regels in te voeren. Eerder liep de introductie onder meer vertraging op in de Verenigde Staten. Door het akkoord moet de omvang van de kapitaalbuffers die banken aanhouden in 6 jaar verdrievoudigen. Daarmee moet voorkomen worden dat banken massaal aan de bedelstaf raken in het geval van een nieuwe crisis.