Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 36371 tot 36375
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Vliegtuig met goudstaven vast op vliegveld van Istanbul

Een vliegtuig van de Turkse vrachtvervoerder ULS Cargo staat al sinds dinsdag aan de grond op de luchthaven van Istanbul, zo bericht de Belgische nieuwssite Vandaag. Het vliegtuig - een Airbus A300 met aan boord 1.500 kilogram aan goudstaven - was op weg van Ghana naar Dubai toen het wegens brandstofproblemen een tussenstop moest maken in Turkije. Daar staat het toestel al enige dagen aan de grond.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

India gaat belasting op goud verhogen

India staat in de top 10 van landen die het de grootste vraag naar goud hebben ter wereld. Het land verhoogde eerder al de belasting op het importeren van goud van 2% naar 4%, maar staat nu weer op het punt om de importheffing op het edelmetaal verder te verhogen. Door de slechte betalingsbalans van India wil de regering de belasting op de import verhogen met nogmaals 2%. Op deze manier wil de regering de inwoners en handelaren bewegen tot het importeren van minder goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

JP Morgan opnieuw aangeklaagd om hypotheken

De Amerikaanse bank JP Morgan Chase staat opnieuw voor aanklachten over herverpakte hypotheken die aan de wieg lagen van de financiƫle crisis in 2008.

De aanklacht komt van de Amerikaanse toezichthouder op kredietunies, de National Credit Union Administration (NCUA).

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

De teloorgang van de westerse werelddominantie is enkel goed nieuws

Relatieve achteruitgang betekent niet noodzakelijk een lagere of dalende levensstandaard in absolute termen. De teloorgang van de westerse dominantie is dus niet zo erg als sommige alarmisten beweren. Meer nog, niet de huidige teloorgang, maar de tijdelijke hegemonie van het kleine Westen is de grote anomalie van de wereldgeschiedenis, schrijft Samuel Brittan in de Financial Times.

Amerika en West-Europa tellen samen ongeveer 770 miljoen mensen (op een totaal van 7 miljard). Het BBP per hoofd is in deze regio echter driemaal het wereldgemiddelde. Een dergelijke discrepantie is onhoudbaar in een globaliserende wereldeconomie, aldus Brittan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

8 bewijzen dat we in een valse economie leven

De economie is een illusie. Politici spreken over fiscale afgronden, bailouts, monetaire injecties en jobcreatie, maar al dit is niets meer dan schijn en leugens. The Idealist Revolution geeft acht bewijzen voor deze wel erg controversiƫle stelling.