Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 36381 tot 36385
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Column Kees de Kort | 'Gimme the money' is geen manier om verder te gaan

Volgens De Kort is het wel logisch dat Wereldbank deze voorspelling durft te doen. "De organisaties die iets verder af staan van het dagelijkse voetengetrap, durft iets meer dingen te zeggen over de toekomst. De Wereldbank zegt dat met geld smijten niet de manier is om verder te komen.""Om verder te komen moet je gewoon aanpassingen doorvoeren in de economie. Je moet proberen de economie zover te krijgen dat mensen weer gaan ondernemen en besteden. Het bekende rijtje; de arbeidsmarkt hervormen, rare regeltjes afschaffen en in ieder geval dingen die moeten bijdragen aan dat ondernemers en particulieren weer meer lef krijgen. Gewoon geld erin pompen, ‘gimme the money’, is geen manier om verder te gaan. Dat zegt ook de Wereldbank."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Tarwe en maïs prijzen schieten omhoog

Het heeft niet lang geduurd vooraleer de rally in de graanprijzen werd hervat. Vorige zomer stonden de prijzen voor tarwe, maïs en sojabonen als eens in vuur en vlam (KLIK HIER) en het ziet er naar uit dat de rally een nieuwe boost krijgt.

Futures contracten voor tarwe en maïs noteren hoger na het maandelijkse World Agricultural Supply and Demand Estimates report. Het aanbod van tarwe kwam lager uit dan verwacht terwijl de vraag hoger was dan vooropgesteld. Het aanbod van tarwe was iets hoger dan verwacht maar de vraag was veel hoger dan vooropgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Kredietbeoordelaars verder aan banden gelegd in Europa

De bewegingsvrijheid en macht van kredietbeoordelaars zoals Moody’s, Fitch of Standard&Poor’s worden binnen Europa verder aan banden gelegd.

Het Europees Parlement heeft woensdag in Straatsburg ingestemd met wetgeving hierover, dat samen met de Europese ministers van Financiën werd opgesteld.

Zo moeten de bureaus voortaan van tevoren bekendmaken wanneer ze met een beoordeling naar buiten komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Slovenië niet langer de beste leerling van de Euro-klas

Slovenië werd geruime tijd als de beste leerling van de Euro-klas beschouwd. Het land werd in 2007 met open armen verwelkomd in de Euro-zone, want de Slovenen leken hard op weg om in ijltempo door te stoten tot de Europese harde kern van landen waar alles op wieltjes loopt.

Maar inmiddels ziet het plaatje er helemaal anders uit. Het protest van de Slovenen weerklinkt steeds luider en ook steeds meer politici eisen het ontslag van eerste minister Janez Jansa. Die zou zich aan corruptie hebben bezondigd, in dergelijke mate zelfs dat zijn imago onherstelbare schade heeft opgelopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Sapienza en Zingales: Economen versus gemiddelde Amerikaan

Begin dit jaar publiceerden Paola Sapienza en Luigi Zingales de eerste resultaten van een onderzoek waarin ze de mening van economen vergeleken met de mening van de gemiddelde Amerikanen. Het onderzoek levert opvallende conclusies op ten aanzien van economische vraagstukken. Zo valt op dat de mening van de 'gemiddelde Amerikanen' vaak sterk afwijkt van de groep econoom. Ook valt op dat economen het op sommige onderwerpen bijna allemaal met elkaar eens zijn, de gemiddelde Amerikaan blijkt over het algemeen meer genuanceerde standpunten in te nemen.