Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36391 tot 36395
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Zweden's vijandigheid t.o.v. Euro was nog nooit zo hoog

In Zweden onderzoekt een Zweeds statistisch bureau, twee keer per jaar, hoe zich de mening van de burgers ten opzichte van de Euro ontwikkeld heeft. De resultaten van het onderzoek van november zijn pas onlangs bekend gemaakt: maar liefst 82.3% stemt tegen de Euro, 9.6% zou de Euro overwegen, 8% weet het niet. De impopulariteit van de Euro heeft een record bereikt. Het verschil met de stemmen in mei 2012 is enorm: toen stemde nog 52% tegen, 11% wist het niet en 37% was voor.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Steun voor Italiaanse bank mag van Brussel

Brussel stemt in met een reddingspakket voor de op twee na grootste Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. De Europese Commissie ging maandag akkoord met de kapitaalinjectie van 3,9 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Besparingsmaatregelen verstikken de Grieken

Asgrijze wolken en bijtende roken hangen deze winterdagen in de straten van Athene en andere steden in Griekenland. Reden daarvoor is dat veel Grieken overgeschakeld zijn op het verbranden van hout om zich te verwarmen. Op die manier kunnen ze dure huisbrandolie uitsparen. Sinds begin december neemt de illegale houtkap in het Zuid-Europese land bovendien buitensporige proporties aan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Rente op staatsschuld PIIGS-landen blijft zakken!

Een jaar geleden rond deze tijd was Italië volop in het nieuws vanwege de sterk gestegen rente op de staatsschuld. Op een 10-jaars lening uit dit land vroeg men eind 2011 een rente van 7%, een niveau dat volgens sommige sommige economen volstrekt onhoudbaar is bij een omvangrijke staatsschuld. Afgelopen zomer was Spanje aan de beurt, want ook dit land moest op een gegeven moment meer dan 7% rente betalen op een 10-jaars lening. Sindsdien bleef het rustig en begon de rente op de schuld van PIIGS-landen te dalen!

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Banken verwachten voortzetting van de trend van stijgende goudprijs

Op basis van de prognoses van zeven verschillende banken kunnen we concluderen dat de meerderheid rekent op een verdere stijging van de goudprijs. Vooral het stimulerende beleid door centrale banken, de extreem lage rente en het feit dat opkomende markten massaal goud kopen sterkt de verwachting dat de goudprijs blijft stijgen.