Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36391 tot 36395
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

'Als je een groot bedrijf leidt en je niet aanneemt dat Europa er zo slecht voor staat, maak je jezelf dingen wijs&#

Paul Polman, CEO van Unilever, liet zich tijdens een interview met Bloomberg ontvallen dat β€œde Verenigde Staten geconfronteerd worden met de opmars van een lagere klasse die geheel afhankelijk is van de overheid.” Daarmee verwijst hij naar de 46 miljoen Amerikanen die afhankelijk zijn van uitkeringen om voedsel te kopen.

Met deze uitspraak lijkt Polman zich achter een verkiezingstoespraak van Mitt Romney te scharen, waarin de Republikeinse presidentskandidaat achter gesloten deuren beweerde dat β€œ47% van de Amerikanen altijd voor Obama zullen stemmen en zichzelf zien als slachtoffers die vinden dat de overheid verantwoordelijk voor hen is.”

Bron: movie2k.to
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Kijken! Documentaire over het falen van ons systeem.

The modern day Four Horsemen continue to ride roughshod over the people who can least afford it. Crises are converging when governments, religion and mainstream economists have stalled. 23 international thinkers come together and break their silence about how the world really works and why there is still hope in re-establishing a moral and just society. Four Horsemen is free from mainstream media propaganda, doesn't bash bankers, criticize politicians or get involved in conspiracy theories. The film ignites the debate about how we usher a new economic paradigm into the world which, globally, would dramatically improve the quality of life for billions.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Wall Street twijfelt over begrotingsakkoord

Aanvankelijk waren beleggers pessimistisch en daalden de koersen fors, maar toen bekend werd dat het Huis van Afgevaardigden terugkeert van reces en zondag vergadert, liepen de verliezen terug.

Als niet voor 1 januari een compromis wordt bereikt, zal vanaf die datum automatisch bezuinigd worden en gaan veel belastingen omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

VS VANDAAG: Klein verlies Wall Street, fiscal cliff bepaalt stemming

Wall Street is donderdag met een klein verlies gesloten, waarbij het sentiment wederom werd bepaald door al het nieuws rondom de fiscal cliff. Verder verwerkten de indexen in New York een reeks aan gemengde macro-data over ondermeer de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 13.096,31 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,1% tot 1.418,09 punten, terwijl ook de technologiezware Nasdaq 0,1% moest afstaan tot 2.985,91 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Wall Street twijfelt over begrotingsakkoord

Wall Street was donderdag in bange afwachting van de uitkomst van het begrotingsoverleg in Washington. Aanvankelijk waren beleggers pessimistisch en daalden de koersen fors, maar toen bekend werd dat het Huis van Afgevaardigden terugkeert van reces en zondag vergadert, liepen de verliezen terug.

Als niet voor 1 januari een compromis wordt bereikt, zal vanaf die datum automatisch bezuinigd worden en gaan veel belastingen omhoog. Economen vrezen dat dit de grootste economie ter wereld in een nieuwe recessie zal storten. De prominente Democraat Harry Reid waarschuwde dat de tijd op begint te raken.