Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 36396 tot 36400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina kan naar pariteit met goud

De spread tussen goud en platina bedroeg gisteren nog 31,30 dollar en dat was het kleinste verschil sinds april. Om het plaatje wat te verduidelijken: de gemiddelde spread tussen beide edelmetalen bedroeg sinds 1985 190 dollar, met natuurlijk een premie voor platina.

De discount t.o.v. goud is nu de kleinste in 9 maanden, maar toch lijkt het ons nog wat vroeg om de come-back van platina van de daken te schreeuwen. We moeten er namelijk rekening mee houden dat het economisch herstel overtuigingskracht mist, op de eerste plaats in Europa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Helft bedrijven kort op personeel

Vijftig procent van de Nederlandse bedrijven gaat dit jaar bezuinigen op personeel, bijvoorbeeld door geen salarisverhoging te geven of een vacaturestop in te voeren.

Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van consultancybureau Towers Watson naar het personeelsbeleid van 62 bedrijven met in totaal honderdduizend werknemers.

Het merendeel van de bedrijven die snijden in de personeelskosten (93 procent) geeft aan niet te compenseren als het bedrijfsresultaat er weer gunstiger uitziet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Griekenland krijgt 9,2 miljard euro van ESM

Griekenland heeft van het  Europese noodfonds EFSF de verzekering gekregen dat het in januari 9,2 miljard euro schuldhulp krijgt.

Dat maakte minister van Financiën Yannis Stournaras maandagavond laat bekend op de Griekse televisie. De regering in Athene heeft voldaan aan een serie belastingverhogingen en economische hervormingen, waardoor het bedrag werd toegezegd.

Vorige maand kwam Griekenland al met het EFSF overeen een kapitaalinjectie van in totaal 49,1 miljard euro te krijgen. Het met gigantische schulden kampende land kreeg daarvan 34,3 miljard direct gestort, waarna de rest in drie keer zou worden uitgekeerd voor eind maart als aan bepaalde eisen was voldaan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitse Bundesbank gaat deel goudvoorraad terughalen

De Duitse rekenkamer heeft de Bundesbank goed wakker geschud. De centrale bank heeft namelijk besloten het advies van de rekenkamer op te volgen en een deel van de goudvoorraad terug te halen uit het buitenland. De Bundesbank zal volgens het Duitse Handelsblatt een gedeelte van haar goudvoorraad in New York en de volledige goudreserve in Frankrijk terughalen. Minder dan een derde ligt momenteel bij de Bundesbank in Duitsland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

9 Financiële trends voor 2013

Beleggers hebben meestal te veel schrik voor wat misschien komen gaat in plaats van te zien wat voor goeds er al is geweest. Grote veranderingen in de financiële wereld hebben ondertussen al plaatsgevonden. Als je ze kan doorgronden, heb je al een belangrijke stap gezet voor je financiële planning.