Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 36396 tot 36400
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Hedgefondsen haalden in 212 gemiddeld maar 3% rendement

Het afgelopen jaar viel er voor hedgefondsen weinig eer te behalen, want gemiddeld deden ze het veel slechter dan de markt. De HFRX, een breed gedragen index van veel verschillende hedgefondsen, staat slechts 3% hoger dan begin dit jaar. Afgezet tegen de 18% stijging van de Amerikaanse S&P 500 beursindex is dat een buitengewoon laag rendement. Ook de defensieve strategie om goud te kopen leverde meer op dan een positie in een hedgefonds, want het edelmetaal steeg met 6% in prijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Column Kees de Kort | Obama kan nu even niet aan de cocktail

Een nieuw jaar is in zicht en een enorme ravijn dreigt voor de Amerikanen. Obama is eerder teruggekomen van vakantie om het gevaar af te wenden. Hoewel Kees de Kort daar iets anders over denkt.

“Obama is van zijn vakantie teruggekomen, maar er gaat helemaal niets gebeuren. Stel je voor dat er voor 1 januari geen overeenkomst wordt bereikt, dan kan het niet zo zijn dat er straks camera’s Obama vastleggen terwijl hij met zijn vrouw op het strand lekker een cocktail zit weg te tikken, dus Obama moet gewoon in Washington zijn.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

De Geus: bizar wat we onszelf aandoen

De overheidsschulden moeten we absoluut laten oplopen. De kleine De Geusjes hebben belang bij een sterke economie.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Hans de Geus. ‘’Het begrotingstekort in de VS is 7,5%, dat is het dubbele van wat wij in Europa zouden mogen hebben. Waar we heel bang voor zijn wat er in de VS gebeurt, dat leggen we onszelf op’’, aldus De Geus.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Wat betekent de fiscal cliff voor....

President Obama kwam gisteren terug van zijn vakantie in Hawaii, om in de laatste dagen nog een doorbraak te forceren

De Amerikaanse woningmarkt veert op: de huizenprijzen stijgen al vijf maanden op rij. Het aantal Amerikanen in de WW is sinds maart 2008 niet zo laag geweest. En de Amerikaanse economie groeide in 2012, net als de twee jaar ervoor. Maar al die mooie cijfers kunnen zo weer lelijk worden, als de Verenigde Staten na 1 januari in het begrotingsravijn tuimelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Column Kees de Kort | 'Cliff' is meer dan politiek theater

De fiscal cliff zou toch wel meer kunnen zijn dan politiek theater, zegt macro-econoom Kees de Kort. Maar theater is wel degelijk een grote factor, legt hij uit.

Omdat de Amerikaanse economie in de ogen van Kees de Kort de belangrijkste ter wereld is, zijn alle ogen nu op de dreigende fiscal cliff. "Er veranderen allerlei belastingtarieven en er worden allerlei uitgavenpatronen veranderd door de Amerikaanse overheid: per 1 januari gaat dat dan gebeuren. Als er niks gebeurt, gaat de Amerikaanse economie daar in de loop van het jaar last van krijgen."