Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3641 tot 3645
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Goudprijs naar $1300 in 2017

Volgens een van de grootste banken in Duitsland zal goud komend jaar naar de $1300 per oz stijgen. Zilver zal het volgens de analisten veel....

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Islamitisch investeerder mag voortaan ook met goud werken

Islamitische financiële experts hebben een aantal nieuwe regels voor goudtransacties ontwikkeld. Daardoor zouden islamitische instellingen gemakkelijker investeringen met edele metalen moeten kunnen opzetten.

Opgemerkt wordt wel dat goudtransacties steeds volledig moeten worden gedekt door beschikbare fysieke voorraden, terwijl de operatie nog dezelfde dag moet worden afgerond. Door de maatregelen moet ook bij de transacties in edele metalen het islamitische onderscheid tussen reële economische activiteit en speculatie kunnen worden gemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Wordt het leven veel te duur? Zo kan je er iets aan doen …

Volgens de meeste marktwaarnemers zitten de inflatieverwachtingen in de lift sinds de overwinning van Trump. Maar dit is maar de halve waarheid. Trump gaf de verwachtingen een boost, akkoord. Maar de inflatiedruk zat er al veel eerder in.

Wie onze analyses en tips volgde, weet dit al veel langer dan enkele weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Bewandelt de Italiaanse beurs hetzelfde pad als die van de Griekse beurs?

De Italiaanse bevolking heeft afgelopen zondag niet ingestemd met de voorgestelde plannen van premier Renzi. Als reactie hierop nam de premier afstand van zijn plek en binnenkort zullen er nieuwe landelijke verkiezingen gaan volgen.

Italië zal geconfronteerd worden met een periode van grote onzekerheid. In de peilingen staat de populistische partij ‘5-sterren’ er goed voor en de kans is aanwezig dat deze politieke partij het land zal gaan bestuderen. Mocht deze partij aan de macht komen, dan kan dit grote gevolgen gaan hebben voor de Eurozone. Deze populistische partij staat immers bekend om haar pessimistische houding richting de euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

In Libië bereidt de zoon van Khadaffi de machtsovername voor

Terwijl terreurgroep Daesh uit zijn laatste stellingen in Libië wordt verdreven, maken diverse groepen zich op om de macht in het land over te nemen. Vooral volgelingen van de voormalige Libische leider Muammar Khadaffi treden daarbij op de voorgrond.

De terugkeer van het vroegere regime, dat vijf jaar geleden tijdens de Arabische Lente werd verdreven en waarbij Khadaffi werd gedood, moet volgens waarnemers vooral worden toegeschreven aan de mislukking om na de revolutie in Libië een efficiënte staatsvorm uit te bouwen.