Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 3641 tot 3645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Brexit zal tot 60 miljard kosten. 80.000 jobs sneuvelen.

De Britse politieke klasse zit in een lastig parket. Nigel Farage de leider van het rechtse UKIP werd als eerste buitenlandse politicus ontvangen door Donald Trump.

Een absolute afgang is dat voor de Britse Prime Minister Theresa May, en eigenlijk voor de hele internationale, politieke elite.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Groei Nederlandse economie groter dan groei in eurozone

De economische groei in Nederland was afgelopen kwartaal aanmerkelijk sterker dan het gemiddelde in de hele eurozone. Dat blijkt uit een overzicht dat Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.  

De economische groei in de eurozone kwam in het derde kwartaal gemiddeld uit op 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Nederland hoorde bij de best presterende landen, met een plus van 0,7 procent, berichtte ook het CBS dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Hoofdeconoom van Deutsche Bank denkt dat Italië de eurozone beter verlaat

David Folkerts-Landau, chief economist bij Deutsche Bank, noemt Brexit en de verkiezing van Donald Trump een ‘wake-up call’ voor Europa. Europa heeft veel problemen die snel aangepakt moeten worden. Italië is een van die problemen. Een exit van Italië uit de eurozone is volgens Folkerts-Landau een serieuze optie om te overwegen.

Italië is een land met meer dan 130% van het bbp aan schulden, zonder economische groei en een tekort van 3%. Er blijven dus schulden bijkomen. De verkiezing van Trump en het aankomende referendum zorgen ervoor dat de rentevoeten in Italië fors stijgen. Dit kan een grote impact hebben op de banksector van het land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

BIS: Stijgende dollar bedreiging voor financiele stabiliteit

Een stijging van de dollar kan een destabiliserend effect hebben op het wereldwijde financiële systeem, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS). In een nieuw rapport dat vandaag naar buiten is gekomen schrijven onderzoekers van de BIS dat een waardestijging van de dollar een drukkend effect zal hebben op de kredietverlening en op de mogelijkheid voor banken om hun balans uit te breiden.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Vraag over goud

Lezersvraag in Beursbox:

“Ik had gelezen dat als, of misschien beter gezegd wanneer, contant geld afgeschaft word de banken voor consumenten ineens negatieve rente zullen gaan rekenen en men zijn vermogen in goud om moet zetten. Maar dan vraag ik me af, als de machtige bankiers tot bovenstaande rotstreek in staat zijn. kunnen ze dan niet simpelweg de koop en vooral de verkoop van edelmetalen gaan verbieden door niet door de bank gecertificeerde bedrijven en consumenten?”