Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36406 tot 36410
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Bankiers moeten verplicht eed afleggen

Bankiers moeten vanaf 1 januari beloven te tonen dat ze hebben geleerd van de kritiek op bankiers die ontstond in de financiële crisis van 2008.

''Ik beloof dat ik een zorgvuldige afweging zal maken tussen alle belangen die bij de onderneming betrokken zijn, te weten die van de klanten, de aandeelhouders, de werknemers en de samenleving waarin de onderneming opereert.'' Die eed moeten bankiers gaan afleggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Scepsis overheerst op Wall Street

Beleggers in New York leken vrijdag weinig vertrouwen te hebben in een goede uitkomst van de besprekingen tussen Democraten en Republikeinen over het afwenden van de zogenoemde 'fiscal cliff'. De openingsindicatoren stonden op verlies. Later op vrijdag komen kopstukken van beide partijen en het Witte Huis bijeen voor een nieuwe ronde besprekingen die voor de deadline van 1 januari tot afspraken zou moeten leiden. De handel houdt alle ontwikkelingen rond het overleg over de begrotingsperikelen nauwlettend in de gaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal vrijdag naar verwachting lager openen, waarbij met name wordt uitgekeken naar de mogelijke resultaten van een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Barack Obama en leiders van het Amerikaans Congres later op de dag over de dreigende fiscal cliff.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 14.50 uur aan dat futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) 77 punten dalen, de S&P 500 futures 7,20 punten lager noteren en de Nasdaq 100 futures 15,25 punten verliezen.

Bron: spiegel.de
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Honderdduizenden Grieken nemen van hun auto afscheid.

Voor de duitssprekenden onder ons:

Athen - Die Wirtschaftskrise frisst sich immer tiefer in die griechische Gesellschaft: Vor den Steuerämtern des Landes bildeten sich am Freitag lange Warteschlangen. Viele Menschen gaben die Nummernschilder ihrer Autos ab, damit sie 2013 keine Verkehrssteuern mehr zahlen müssen.

"Vorläufig machen wir in unserer Familie Schluss mit Autofahren", sagte eine 40-jährige Frau im griechischen Fernsehen. "Wir können die 265-Euro-Verkehrssteuer nicht zahlen." Schon 2011 waren in Griechenland insgesamt rund 250.000 Autos abgemeldet worden.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

ECB-bestuurslid voegt zich bij optimisten

Europese Centrale Bank bestuurslid Ewald Nowotny verwacht dat de aanpak van de eurozone crisis in 2013 zijn vruchten zal afwerpen. Dit heeft de Oostenrijkse centrale bank topman vrijdag in een verklaring bekend gemaakt.

Nowotny is onder meer positief over het optuigen van het permanente reddingsfonds ESM, het raamwerk voor banktoezicht door de ECB en de voortgezette hulp aan Griekenland.