Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36416 tot 36420
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

'Krimp Spaanse economie houdt aan'

MADRID - De Spaanse economie is in de laatste 3 maanden van dit jaar verder gekrompen. Dat stelde de Spaanse centrale bank vrijdag in zijn maandelijkse bulletin.

De omvangrijke bezuinigingen in het land zetten een zware rem op de Spaanse economie. Die gaat daardoor voor het zesde achtereenvolgende kwartaal achteruit, aldus de bank. De eerste schatting van de krimp wordt eind januari bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Italiaanse rente kruipt omhoog

Italië heeft vrijdag bijna 6 miljard euro opgehaald met de veiling van langlopende staatsleningen. De rente lag daarbij iets hoger dan bij de vorige vergelijkbare veiling eind november.

De Italiaanse overheid haalde 3 miljard euro op met leningen voor 10 jaar. Daarover moet een gemiddelde rente worden betaald van 4,48 procent. Bij de vorige veiling kwam de rente uit op 4,45 procent. Daarnaast werd 2,9 miljard euro geleend voor 5 jaar. Dit kost 3,26 procent aan rente, tegen 3,23 procent bij de vorige veiling.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Halvering pensioenpot in 10 jaar is onzin

‘Jongeren hebben een gigantisch probleem, want bij een ongewijzigd beleid hebben zij straks niets meer,’ zei econoom en oud-bankier Peter Verhaar op 4 december bij Pauw & Witteman. Hij beweerde dat de bijna 1000 miljard euro, die we gespaard hebben voor pensioen, over 10 jaar gehalveerd zou zijn. En dat jongeren een lege pot aantreffen als zij met pensioen gaan. Hij beriep zich op een analyse van Prof Frijns. NRC-next vroeg het na bij Frijns: ‘Wat een indianenverhalen. De analyse in ons rapport geeft geen grond voor dit soort conclusies.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Nederlandse rente naar laagste punt ooit

Het vertrouwen van beleggers in de Nederlandse overheidsfinanciën blijft onverminderd groot.

Het grote animo voor beleggingen in de Nederlandse staatsschuld drukte de rente op Nederlandse 10-jarige staatsobligaties vrijdag tot het laagste niveau ooit.

Het rendement op de 10-jaarsleningen zakte tot 1,48 procent, tegen circa 1,5 procent op donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

AEX licht hoger

De Europese beurzen zijn, de laatste volledige handelsdag van 2012, met zeer bescheiden winsten aan de handel begonnen.

Alle ogen zijn gericht op Washington. Daar komen later op vrijdag alle kopstukken van de regering, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden bij elkaar in een nieuwe poging de zogenoemde fiscal cliff af te wenden.