Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 36441 tot 36445
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

9000 bedrijven vallen om in 2013

Na een dramatisch 2012, neemt het aantal faillissementen in Nederland dit jaar opnieuw toe. De groei van het aantal bedrijven dat het hoofd niet meer boven water kan houden is echter aanzienlijk minder groot dan vorig jaar, voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes dinsdag op basis van een onderzoek.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Infographic: Al het goud in de wereld

Demonocracy heeft opnieuw een indrukwekkende infographic afgeleverd. Dit keer geen stapels met dollarbiljetten, maar stapels met goudstaven. De infographic geeft een overzicht van al het fysieke goud in de wereld, opgedeeld naar landen met de grootste goudreserve en naar categorie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grootste platinaproducent ter wereld schrapt 14.000 banen!

De grootste platinaproducent ter wereld, Anglo American Platinum (Amplats), heeft de productie van vier mijnen in Zuid-Afrika voorlopig opgeschort. Daardoor worden mogelijk 14.000 werknemers ontslagen, wat neerkomt op bijna een kwart van het personeelsbestand. Dat maakte het mijnbedrijf dinsdag bekend.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitsland haalt goud terug uit buitenland

Duizenden tonnen Duits goud liggen op de planken van opslagplaatsen in Parijs, Londen en New York. De Bundesbank wil echter de blinkende staven terug in eigen beheer en dat betekent: terug naar huis halen.

Om weer de volledige beschikking te hebben over de goudreserves, sluit de Bundesbank de opslagplaats in Parijs waar ongeveer 11 procent van de voorraad ligt. Ook Londen en New York, waar respectievelijk 13 procent en bijna de helft van het Duitse goud zou liggen, moeten inleveren.. Hoeveel er precies wordt teruggehaald is niet duidelijk, maar het belooft een zwaar transport te worden.

[..]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Kunnen financials Wall Street op sleeptouw nemen?

Deze week zijn de grootbanken de trekkers van de bedrijfsresultaten op Wall Street. Vandaag wordt de spits afgebeten door JP Morgan Chase en daarna volgen dag na dag netjes op een rij Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley. 4 dagen en 4 banken dus.

‘Kunnen de financials Wall Street op sleeptouw nemen?’ is de vraag die nu op ieders lippen ligt. Christine Short, global markets intelligence senior manager bij S&P Capital IQ, denkt van wel. Haar verwachtingen zijn hooggespannen en ze maakt zich sterk dat die niet beschaamd zullen worden.