Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 36441 tot 36445
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Column Kees de Kort | Japan staat stil

Het blijkt opnieuw dat de Japanse ondernemers het vertrouwen kwijtraken. "En dat is ook niet zo gek", zegt BNR's Kees de Kort.

"In Japan is het in 1988/1989 misgegaan door de schuldencrisis en sindsdien blijft het maar doorsukkelen: meer schulden, vergrijzing er bovenop en weinig groei. En als je naar het politieke stelsel kijkt van Japan, dan zijn ze sinds 1989 toe aan de 20e premier. Dat geeft toch aan dat de Japanse politici niks met elkaar weten te bedenken", zegt De Kort.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Goudanalisten hebben geen oog voor vraag uit Azië

Het is de tijd van het jaar voor prognoses en de erkende analisten zien in het algemeen stijgende goudprijzen in 2013. Een marktanalist van Reuters is er echter van overtuigd dat zijn collega’s bij de grootbanken teveel naar ontwikkelingen in het westen kijken, en te weinig oog hebben voor de Aziatische vraag. Wij zouden daar vervolgens nog de factor marktmanipulatie aan willen toevoegen, en het prijsplaatje voor goud is compleet.

Analisten zien goud volgend jaar gemiddeld licht boven de $1800 uitkomen. Afwijkend is daarbij de verwachting van de experts bij ABN/AMRO. Onze landgenoten zien doorzetting van het economisch herstel in de VS, en verwachten dat goud daarom zal zakken tot gemiddeld $1400 in 2013, en tot $1300 het jaar erop.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Spaanse staatsschuld hoogst in een eeuw

De schuldenberg van de Spaanse staat blijft aangroeien. In het derde kwartaal van 2012 lag de top op 77,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is het hoogste peil sinds 1912.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Column Kees de Kort | Alleen maar leven in het nu

Amerika geeft 80 procent meer uit dan het binnenkrijgt. "Met zulke stimuleringsmaatregelen groeit alles", zegt BNR's Kees de Kort.

"In de eerste twee maanden van het nieuwe belastingjaar heeft de Amerikaanse regering 290 miljard dollar meer uitgegeven dan er binnengekomen is (...) Dus ze geven 80 procent meer uit dan ze binnenkrijgen, 290 miljard in twee maanden. En dan vinden we het gek dat de Amerikaanse economie wat groeit."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Italiaanse staatsschuld boven de 2 biljoen

De staatsschuld van Italië is in oktober voor het eerst tot boven de grens van 2 biljoen euro gestegen. Dat liet de Italiaanse centrale bank vrijdag weten.