Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36446 tot 36450
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Afwikkelingsfonds voor banken in de maak

Een speciaal zogeheten afwikkelingsfonds voor slechte banken in Europa is in de maak. De banken zullen dan voortaan zelf voor de kosten moeten opdraaien als ze omvallen, en niet langer de belastingbetaler.

De leiders van de Europese Unie besloten dit tijdens de eerste dag van hun tweedaagse top in Brussel.

Bron: zilverpaul.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Lessen van Ludwig

“Het belang van een goudgedekte munt is dat de koopkracht van zo’n munt niet beinvloed kan worden door de op een bepaald moment aan de macht zijnde politieke zienswijzen of heersende opvattingen. Het koppelen van de waarde van geld aan goud werpt een dam op tegen elke politieke opvatting die door monetaire maatregelen een bepaalde sociale groep wil bevoordelen ten koste van een andere sociale groep. Goud betekent vrijheid. Het is daarom dat Lenin, Mussolini en Hitler het bezit van prive goud verboden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Zorgen op Wall Street over 'fiscal cliff'

De beurzen in New York zijn donderdag met verliezen gesloten. De onrust over de begrotingscrisis in de Verenigde Staten bleef zorgen voor voorzichtigheid bij beleggers. Er lijkt voorlopig nog geen overeenkomst in Washington in zicht.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 74,73 punten (0,6 procent) lager op 13.170,72 punten. De brede S&P 500 zakte 9,03 punten (0,6 procent) tot 1419,45 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 21,65 punten (0,7 procent) tot 2992,16 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Impasse over 'fiscal cliff' houdt aan

De impasse in Washington over de begrotingscrisis houdt onverminderd aan.

Het Witte Huis liet donderdag weten dat de Republikeinen nog geen beweging hebben laten zien in hun weerstand tegen hogere belastingen voor de rijken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Bill Gross: Amerikaanse overheid leent gratis dankzij QE4

Bill Gross van het grootste obligatiefonds Pimco maakt zich zorgen over het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Met QE4 gaat ze opnieuw over tot het opkopen van staatsobligaties, waardoor de overheid in feite gratis kan lenen. De rente die over deze obligaties betaald moet worden vloeit namelijk via de Federal Reserve weer terug in de kas van het ministerie van Financien. Deze methode van schuldenfinanciering zal op den duur leiden tot inflatie, aldus de topman van Pimco.