Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 36461 tot 36465
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen: EC wil jeugdwerkloosheid verbieden

De Europese Commissie wil alle EU-staten verplichten mensen jonger dan 25 jaar een job te garanderen. Hoe die garantie in de praktijk moet werken wil ze niet verklappen. Dat schrijft de Frankfurter Algemeine.

Terwijl Frankrijk zich aan de ene kant uitslooft om ontslagen onbetaalbaar te maken, werkt de EU nu aan de andere kant aan een formule om het aanwerven van jongeren te verplichten. Is die verplichting nog niet aan de orde van de dag omdat ze legaal niet kan worden afgedwongen, dan kan uit verklaringen van eurocommissaris László Andor worden afgeleiddat ook nog geen duidelijkheid bestaat omtrent eventuele sancties voor bedrijven die zich niet aan de verplichting houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Geldnood autonome regio’s kan Spanje toch dwingen tot vraag om hulp

Spanje heeft tot dusver nog geen officiële aanvraag voor hulp ingediend. Premier Mariano Rajoy verkiest de kat nog even uit de boom te kijken, gezien de vrees voor te strenge maatregelen die aan dergelijke aanvraag voor financiële hulp gekoppeld zouden kunnen zijn.

De geldnood van de autonome regio’s kan Spanje echter toch dwingen tot een vraag om hulp, want de situatie van die regio’s wordt steeds nijpender. 9 van 17 regio’s hebben al om hulp gevraagd. Daardoor is 93 % van de in totaal beschikbare 18 miljard euro al opgebruikt.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

goudmijnaandelen bodemen

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat goud de laatste top neer zette. Gezien het verloop van de goudkoers de laatste 10 jaar, mogen we binnen niet al te lange tijd weer een stijging naar een nieuwe high verwachten. Aan de stijging van de goudprijs kunnen beleggers en handelaren goed verdienen. Door het fysieke metaal te kopen en voor de traders die wat risico niet schuwen bijvoorbeeld d.m.v. het CFD (Contract For Difference).

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Vijf Spaanse banken investeren in 'bad bank'

Vijf Spaanse banken gaan investeren in de zogenoemde 'bad bank', waarin slechte bankleningen worden ondergebracht. Dat werd donderdag bekendgemaakt door het Spaanse nationale schuldenagentschap.

De banken Santander, Caixabank, Banco Sabadell, Banco Popular en Kutxabank verstrekken samen 430 miljoen euro voor de bad bank Sareb. De op een na grootste bank van Spanje, BBVA, doet niet mee aan de investering omdat die niet binnen de strategie zou passen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Moeilijke tijden hebben nood aan kleine en hechte netwerken

De ideale omvang van netwerken is afhankelijk van socio-economische omstandigheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Virginia en de London Business School. Daarbij kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat een breed en oppervlakkig sociaal netwerk optimaal is voor personen die zich in een mobiele en economisch gunstige omgeving situeren. Daarentegen zouden kleine netwerken met hechte banden ideaal passen bij een residentiële omgeving en moeilijke economische omstandigheden.