Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 36461 tot 36465
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Duitse bunds licht hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend hoger, waarbij voor richting gedurende de tweede helft van de handelsdag wordt uitgekeken naar een reeks macropublicaties en nieuws over de begrotingsonderhandelingen in de VS.

Hoewel het Duits staatspapier in de ochtend licht hoger noteert, beweegt de prijs voor het staatspapier zich volgens UBS in een neerwaartse trend, waarbij het waardepapier richting het steunniveau van 144,62 punten beweegt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Jos Versteeg: eindejaarsrally loopt door in 2013

Zeker als er een oplossing is voor de fiscal cliff kunnen we begin 2013 nog wel eens een behoorlijk herstel zien.

Dat zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in RTL Z Voorbeurs. ‘’Dat zagen we ook in 2011 toen er zoveel onzekerheid was over de VS en de het land de AAA-rating verloor. Toen waren bedrijven heel terughoudend, maar toen bleek er niet een zware recessie te komen en in de opluchting die volgde gingen ze meer mensen aannemen, meer investeren en het ziet er naar uit dat dat in 2013 in het begin van het jaar ook kan gebeuren.’’ ‘’Dat betekent dat dan wellicht de werkgelegenheid duidelijk aantrekt, dat bedrijfsinvesteringen aantrekken en dat iedereen opgelucht adem haalt. Ik denk dat we aan het begin van 2013 zeker nog wel wat verder kunnen stijgen’’, aldus Versteeg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

'Fiscal cliff heeft dramatische gevolgen'

Een akkoord over de Amerikaanse begroting is van groot belang voor de internationale economie.

De economische gevolgen van de maatregelen die zonder akkoord in werking treden kunnen zowel binnen als buiten de Verenigde Staten dramatisch uitpakken, waarschuwt IMF-econoom José Viñals in een donderdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Die Welt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

'Meer mensen uit huis gezet na huurschuld'

Dat blijkt donderdag uit een rondgang van het AD langs woningcorporaties, opvanginstellingen en andere hulpinstellingen. Oorzaak zou veelal zijn dat mensen door de crisis hun baan kwijtraken.

Bij Federatie Opvang is zichtbaar dat steeds meer gezinnen met kinderen in de opvang terechtkomen. "Zij kloppen bij ons aan als zij nergens anders terechtkunnen. Voor kinderen is dit een uiterst onwenselijke situatie", licht voorzitter Jan Laurier in de krant toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Nederland in 2012

Wat gebeurde er allemaal in Nederland het afgelopen jaar? RTL Z heeft de hoogtepunten voor u op een rijtje gezet.