Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 36476 tot 36480
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Valutaoorlog: Japanse yen zakt naar laagste punt in 27 maanden tijd

Het beleid van de nieuwe Japanse premier Shinzo Abe lijkt al meteen effect te hebben. Door aan te sturen op meer (monetaire) stimulering en een hogere inflatie wil de premier afrekenen met de jarenlange deflatie in Japan. Op de valutamarkt wordt het gevolg van dit beleid al ingeprijsd, want de yen zakte naar het laagste punt in 27 maanden tijd. Ook de rente op Japanse staatsobligaties loopt al enige maanden op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Noord-Korea handelt meer met China

De handel tussen Noord-Korea en China is sinds 2007 verdrievoudigd. Dat meldde het Zuid-Koreaanse statistiekbureau donderdag. Het noorden geeft geen data vrij.

De bilaterale handel steeg van bijna 2 miljard dollar tot 5,6 miljard dollar. Noord-Korea exporteert 2,4 miljard dollar richting China, terwijl het land 3,16 miljard dollar importeert uit het land.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Hoe de Amerikaanse droom een nachtmerrie werd

De Amerikaanse droom is nu een Amerikaanse nachtmerrie geworden, schrijft Zero Hedge. Voor het eerst kunnen de jongere generaties niet meer verwachten het beter te doen dan de vorige: Generation Y staat een toekomst te wachten van lage lonen en doodlopende carrièrepaden.

Zero Hedge steunt deze trieste voorspellingen met data uit een recent artikel op Bloomberg:

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

VS geven Amerikaanse schatkist nog wat speelruimte

De Verenigde Staten nemen "uitzonderlijke maatregelen" aan om te vermijden dat het land op 31 december het wettelijke plafond van de overheidsschuld zou bereiken. Dat heeft Timothy Geithner (foto), de Amerikaanse minister van Financiën, laten weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Amerika bereikt op 31 december schuldenplafond

De schulden van de Verenigde Staten bereiken op 31 december de daarvoor afgesproken limiet. 

Het land zal dan een aantal uitzonderlijke maatregelen treffen om volgend jaar 200 miljard dollar aan tekorten te financieren. Dat zei minister van Financiën Timothy Geithner woensdag.