Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 36476 tot 36480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

“FED koopt alleen maar tijd om schuldencrisis op te lossen”

Het Federal Reserve’s opkoopprogramma van obligaties en de politiek om de rentevoeten laag te houden, dienen uiteindelijk slechts één doel: de FED koopt alleen maar de tijd die nodig is om de schuldencrisis in de U.S. op te lossen, niet meer of niet minder.

Pimco’s Head of Global Equities Neel Kashkari steekt een pluimpje op de hoed van Fed Chairman Ben Bernanke die moedig en doortastend genoeg is geweest om met de juiste maatregelen uit te pakken, maar uiteindelijk zullen die maatregelen allemaal niet veel uithalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

EU-top start zonder hoge verwachtingen

De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie zijn rond 17.30 uur hun vergadering over het rapport van Herman Van Rompuy begonnen. Na het akkoord dat hun ministers van Financiën eerder op de dag sloten over het bankentoezicht, zijn de verwachtingen eerder laag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

EU-top bespreekt toekomst unie

De regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie zijn donderdag in Brussel aan hun laatste geplande top van dit jaar begonnen. Premier Mark Rutte en zijn collega's praten onder meer over de toekomst van Europa op economisch en financieel gebied.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Europa pakt bankentoezicht op

Om rampen als die van de IJslandse internetbank Icesave binnen Europa te voorkomen, krijgt de Europese Centrale Bank (ECB) een centrale rol als financieel toezichthouder op de Europese bankensector. Daarover zijn de ministers van Financiën van de 27 EU-landen het in de nacht van woensdag op donderdag eens geworden. De plannen moeten nog wel uitgewerkt worden.

Door de Europese Centrale Bank (ECB) de supervisie van een grensoverschrijdend bankentoezicht te geven, valt beter te zien hoe banken ervoor staan. Banken die meer dan 30 miljard euro op de balans hebben staan, komen nu onder rechtstreeks toezicht van de ECB (in Nederland ING, Rabobank, ABN Amro en SNS Reaal). De kleinere banken blijven in principe onder het toezicht van de nationale toezichthouders staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Fed kan beurzen Europa niet inspireren

De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. De nieuwe economische steunmaatregelen die het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag aankondigde, konden beleggers nauwelijks bekoren.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,2 procent lager op 343,83 punten. De MidKap-index ging licht omhoog tot 530,94 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,4 procent.