Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 366 tot 370
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

China wil aandeel in Saoedische oliegigant Aramco?

China zou bereid zijn een belang van 5% te nemen in de Saudi Aramco, de grootste olieproducent van Saoedi-Arabië. Volgens Reuters overweegt een consortium bestaande uit de Chinese oliebedrijven PetroChina en Sinopec en een groot Chinees staatsfonds een aandeel in het Saoedische oliebedrijf te nemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Trump stelt nieuwe eisen voor NAFTA; Mexico en Canada bibberen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe druk gezet op het North American Free Trade Agreement (Nafta), het vrijhandelsakkoord dat de Verenigde Staten bijna een kwarteeuw geleden met buurlanden Canada en Mexico heeft gesloten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Verenigd Koninkrijk wordt zieke man van de rijke wereld

In Groot-Brittannië laat de productiviteit van de arbeidspopulatie nog nauwelijks een groei optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het Britse Office for Budget Responsibility.

Onder meer wordt erop gewezen dat voor dezelfde arbeid in Duitsland vier, maar in Groot-Brittannië vijf dagen nodig zijn. In Groot-Brittannië werken meer arbeidskrachten gedurende een groter aantal uren voor lagere salarissen dan in andere ontwikkelde economieën.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Trump drijft Europa richting Rusland en China met loslaten Iran deal

Het plan van Trump om eenzijdig het akkoord met Iran te verbreken zorgt voor verdeeldheid tussen de VS en Europa en drijven de Europeanen meer in de richting van Rusland en China. Dat zei Sigmar Gabriel, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, vorige week in reactie op de uitspraken van de Amerikaanse president. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Veel meer Nederlandse beleggers stappen in bitcoin

De populariteit van digitale munteenheden als bitcoin neemt fors toe bij Nederlandse beleggers. Het aantal huishoudens waar in de virtuele munten wordt belegd is in de afgelopen twaalf maanden verdubbeld, becijferde onderzoeksbureau Kantar TNS.