Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3651 tot 3655
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Nederlandse export groeit met 4,6 procent op jaarbasis

De Nederlandse goederenexport is met 4,6 procent gestegen in september vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Video: George Soros in 60 Minutes (1998)

Miljardair en investeerder George Soros werd in 1998 geïnterviewd door het programma 60 Minutes. Het fragment gaat over de geschiedenis van Soros en hoe hij met zijn beleggingsfonds speculeert de financiële markten. De video laat ook zien dat de miljardair in 1998 al innige banden onderhield met de regering in Oekraïne.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Hoofdeconoom Deutsche Bank: Beleggers halen geld weg uit Italie

In de aanloop naar het Italiaanse referendum zullen beleggers een deel van hun vermogen weghalen uit Italië, waardoor de rente op de staatsschuld opnieuw zal stijgen. Dat zegt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in een interview met Bloomberg. Hij verwacht dat het verschil met de Duitse 10-jaars rente kan oplopen tot 400 basispunten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Google en Facebook willen nieuwsresultaten filteren

Google en Facebook willen de nieuwsresultaten op hun websites filteren, zo schrijft het Financieel Dagblad. De twee internetgiganten proberen op deze manier nieuwsberichten te weren die ‘misleidende informatie verspreiden’. Het zou vooral gaan om gesponsorde berichten, die talloze keren op Facebook gedeeld worden en die via het Google Adsense advertentienetwerk overal te zien zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Rente Japanse 10-jaars obligaties weer boven nul

De rente op Japanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar is dinsdag voor het eerst sinds september weer boven nul gekomen. Wereldwijd begint de rente op obligaties weer te stijgen, omdat beleggers rekening houden met een oplopende rente in de Verenigde Staten en een oplopende inflatie in grote delen van de wereld. Zo is de Amerikaanse 10-jaars rente sinds de verkiezing van Trump van 1,87% naar 2,3% gestegen.